SPORT in het KORT

Algemeen
Martijn van der Heide(foto) en Edwin ten Hoope wonnen tegen Buitenpost hun enkelspelen. (foto: PR)
Martijn van der Heide(foto) en Edwin ten Hoope wonnen tegen Buitenpost hun enkelspelen. (foto: PR)

Vier Zuid-Hollandse judokampioenen

Op het Zuid-Hollands kampioenschap in de leeftijdsklasse -10 en -12 jaar judoden vier leerlingen van Sportinstituut Schiedam zich naar de eerste plaats: Destan Tekin, Sophie Kuipers, Lucas Jansens en Aiden Marijn Luesken. Elyssa Tekin werd tweede en Zakarya Aun, Fatih Mehmet Paker, Otis Vooren en Joël van der Jagt Rodrigues derde. Een dag later werd  laatstgenoemde tweede op het Open Berlicum toernooi, waar Celil Uyar eerste werd.

TOPSCORER

1. KethelSpaland/zo 3,42 (65 doelpunten in 19 wedstrijden);

2.HermesDVS 3,10 (59 in 19);

3.Victoria04 2,76 (47 in 17);

Scyedam handhaaft zich

Het tafeltennistrio van Scyedam heeft zich dankzij 6-1 winst op Buitenpost gehandhaafd in de eerste divisie. Edwin ten Hoope en Martijn van der Heide wonnen tweemaal, Thomas Baart eenmaal. Bovendien leverde ditmaal de dubbel (Baart/Van der Heide) ook winst op. Het tweede team werd na 5-5 tegen concurrent Docos soeverein kampioen en keert terug naar de derde disivie.

Bridgebond beloonde Wil van Hernen

Wil van Hernen is door de Nederlandse Bridgebond onderscheiden met het beeldje De Kei. De bond beloont daarmee leden, die zich meer dan twaalf jaar verdienstelijk hebben gemaakt voor hun vereniging. Van Hernen heeft zich sinds 2005 ingezet voor de Schiedamse club Troef Inn. Ze was er acht jaar voorzitter en werd daarna lid van de technische commissie.

Britt Eerland met Berlin Duits landskampioen

Britt Eerland heeft op passende wijze afscheid genomen van TTC Berlin Eastside, waar ze twee jaar speelde. De Schiedamse tafeltennisgrootheid maakt de overstap naar het Spaanse Ganxets, maar prolongeerde zaterdag met haar huidige club de Duitse landstitel door Langstadt, dat eerder al de uitwedstrijd geklopt was, ook in de heenwedstrijd te verslaan.

AGENDA

VOETBAL – zat (14.30): HBSS-GHVV’13, Hermes DVS-PPSC, Blijdorp-SVV.

Zon: SVH-KethelSpaland/zo 14.00).

Dins: MVV’27-HBSS, KethelSpaland/za-VDL, Excelsior’20-SVV, AGE/GGK-PPSC, Hermes DVS-Victoria’04.

BASKETBAL: zat sportzaal Oost 19.00 Juventus-Bards 7(h).

CRICKET: zat Thurlede 11.00 Excelsior’20-Dosti, Harga 11.00 Hermes DVS-Centurion.

HANDBAL: zat Raamsdonsveer-Ventura(d), Feyenoord 2-Ventura(h), Margriethal 21.10 DWS-Apollo(h); dins WHC/Hercules-Ventura(h), Meos-Ventura(d).

HOCKEY: zon Oss-Schiedam (d), Harga 14.45 Schiedam-Hudito(h).

HONKBAL: zon Storks 2-Schiedam.

SOFTBAL: vrij Hellevoet-Schiedam(d).