Bewonder ‘onze Reuzen’ en bezoek de historische markt op Molendag

Algemeen
Bezoek de Schiedamse reuzen op Molendag.
Bezoek de Schiedamse reuzen op Molendag. (Foto: Alina Dassel (Pixabay)

Een historische sfeer en gezelligheid in, om en op de molens en de Vismarkt in Schiedam Centrum. Dat kunnen de bezoekers verwachten van de Nationale Molendag op 14 mei.

Schiedam heeft de hoogste traditionele molens ter wereld. En zeg nou zelf, daar kunnen we als Schiedammers trots op zijn. Op zaterdag 14 mei is het Nationale Molendag, een uitgelezen kans om deze prachtige, historische Reuzen te ontmoeten en te ontdekken welke activiteiten er plaatsvinden. Ontmoet de molenaars, krijg uitleg over hoe de molens werken en proef en koop de molenproducten. Vanwege Nationale Molendag zullen er molens draaien en zijn er 4 gratis te bezoeken: De Walvisch, De Drie Koornbloemen, De Vrijheid en Babbersmolen.
De Vismarkt in Schiedam Centrum wordt omgetoverd in een historisch pleintje met gezelligheid van oude ambachten en demonstraties, straattoneel en figuranten in klederdracht. Er zijn kinderactiviteiten zoals kleuren bij de molen, schminken, speurtochten en voor alle kinderen zijn er leuke prijsjes beschikbaar (op=op). Bezoekers kunnen pannenkoeken eten, meevaren met de Malle Molen boottocht en is er live muziek met o.a. een brassband, Jewel Case en shantykoor Stuurloos. Molendag is gratis toegankelijk voor bezoekers van alle leeftijden.
Molendag 2022 wordt georganiseerd door stichting De Schiedamse Molens en Stichting Triple C (Care, Cure & Culture) en alle vrijwilligers die zich belangeloos voor Schiedam inzetten.
Kijk voor meer informatie, het programma of het downloaden van de kleurplaat op de website van de stichting Triple C: https://stichtingtriplec.nl.

Informatie

Hier kan men zich ook inschrijven als vrijwilliger of figurant. Houd ook de Facebookpagina in de gaten voor de laatste nieuwtjes: www.facebook.com/triplecstichting
Of neem een kijkje op de website www.deschiedamsemolens.nl voor alle informatie over de molens. De Molendag Schiedam is op zaterdag 14 mei van 10.00 tot 17.00 uur.