Tulpen van Rotary staan in bloei

Algemeen
De tulpen bij molen De Drie Koornbloemen staan in bloei.
De tulpen bij molen De Drie Koornbloemen staan in bloei. (Foto: Chris Coppens)

Met de jaarlijkse actie tegen polio ondersteunt Rotaryclub Schiedam de Veste een wereldwijde beweging, End Polio Now. De actie heeft nog een ander, plezierig resultaat. Kijk maar eens bij molen De Drie Koornbloemen. 

Daar kleurt zich een prachtig tulpenveld. Zelfs als je niet van tulpen houdt – die mensen zijn er – dan zie je toch wel hoe de oude brandersmolen er jonger door lijkt. De tulpen bloeien er dankzij het feit dat de gemeente Schiedam vorig jaar ook tulpenbollen afnam van Rotary De Veste, 7200 liefst. In oktober plantte Irado de bollen op twee locaties. De andere plek is op het eilandje achter de huizen aan de Jan van Zutphenstraat, te zien vanaf de Burgemeester Honnerlage Gretelaan.

Overal in de wereld doen Rotaryclubs mee met End Polio Now. Dankzij een verdrievoudiging van de opbrengsten door de Bill & Melinda Gates Foundation kunnen er alleen al uit de Schiedamse opbrengst negenduizend kinderen ingeënt worden tegen polio. In veel landen is polio al uitgeroeid. Het is alleen in Afghanistan en Pakistan nog een enorm probleem. Ondertussen wordt de opgebouwde infrastructuur om polio te beëindigen ook gebruikt om andere ziekten te behandelen en te voorkomen.

Langer expositie Kees de Bruijn

De expositie van Kees de Bruijn in Bibliotheek Schiedam is verlengd tot aanstaande maandag. De Korenbeurs had zijn werk al de hele maand april in huis, maar in het programma viel ruimte vrij om het publiek er langer mee te plezieren. Kees de Bruijn is er verguld mee en tegelijk vindt hij dat zijn werk geen onderdeel van het interieur van de bibliotheek moet worden. Vandaar dat de expositie tot maandag duurt.