WijkJury Schiedam zoekt nieuwe leden die een jaar lang theatervoorstellingen willen beoordelen.
WijkJury Schiedam zoekt nieuwe leden die een jaar lang theatervoorstellingen willen beoordelen. (Foto: Leendert Vooijce)

‘Ga jij nooit naar het theater? Dan zoeken we jou!’

11 mei, 12:34 Algemeen

WijkJury Schiedam is samen met Theater aan de Schie op zoek naar mensen die nooit naar het theater gaan om voorstellingen te beoordelen. 

“We stellen een WijkJury samen die bestaat uit tien mensen uit verschillende wijken van Schiedam. Deze tien mensen zijn heel erg verschillend, maar hebben één ding gemeen: dat ze bijna nooit naar het theater gaan, maar wel openstaan voor iets nieuws.”
Het doel van deze WijkJury is onder meer om nieuw publiek aan te trekken. Theaters vinden het leuk om nieuw publiek te ontvangen, en te horen wat dit publiek vindt, en andersom wil het theater graag de drempel verlagen voor mensen die denken dat theater niet voor hen weggelegd is.
Voor een heel jaar lang gaat de jury één of twee keer per maand met hun mede-juryleden naar een voorstelling. Samen met de acteurs of makers gaan wordt er achteraf in gesprek gegaan. Na elk bezoek schrijven de jurylede samen hun ervaring op, en maken zij een juryrapport. Roedelchef Meike Steerneman begeleidt de WijkJury hierbij. Aan het eind van het seizoen kiest de WijkJury hun favoriete voorstelling, en wordt deze bekroond met een prijs: de Keuze van de WijkJury.
Mensen die hieraan mee willen doen kunnen zich aanmelden. Goed om te weten: deelnemen aan de WijkJury en naar de theatervoorstellingen gaan is gratis. Deelnemers wordt gevraagd om betrokken te blijven en zicht te blijven inzetten voor de WijkJury.

Aanmelden

Heb je een vraag en wil je meer weten? Stuur een mailtje naar het e-mailadres: meiketheater@gmail.com. Mensen die zich hiervoor hebben aangemeld, worden vervolgens uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

Afbeelding
Natuurspeeltuin: fantastische plek! Algemeen 19 mei, 12:34
Afbeelding
Agenda voor Schieda, Algemeen 19 mei, 10:10
Afbeelding
Herman van Veen brengt ode aan moeders in de Grote Kerk in Schiedam Algemeen 19 mei, 08:39
Afbeelding
Gunay Uslu komt zeker terug naar ons museum Algemeen 18 mei, 15:15
Afbeelding
Het Schiedam van Kor Kegel - Bescherm de molens en de Polderweg! Algemeen 18 mei, 14:40
Afbeelding
Schiedamse Molendag was gezellig en zonovergoten Algemeen 18 mei, 14:35
Afbeelding
Ventura: geen titel, wel jubileumfeest Algemeen 16 mei, 14:23
Afbeelding
SPORT in het KORT Algemeen 16 mei, 13:13
Afbeelding
Teleurstelling motiveert Hermes DVS Algemeen 16 mei, 11:39
Afbeelding
Persoon zwaar gewond na uitslaande brand Heemskerkstraat Schiedam Algemeen 16 mei, 11:35
Afbeelding
Vuurwerk veroorzaakt schade aan café op Hoogstraat Algemeen 16 mei, 10:05
Afbeelding
Drie teams Sportinstituut Schiedam in de prijzen Algemeen 16 mei, 09:45
Afbeelding
‘Financieel Opvoeden’ in bibliotheek Algemeen 14 mei, 16:28
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Schiedam

Op Rodi Schiedam volg je het laatste nieuws uit Schiedam. Rodi Schiedam informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Schiedam

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Schiedam in je mailbox.