‘Ga jij nooit naar het theater? Dan zoeken we jou!’

Algemeen
WijkJury Schiedam zoekt nieuwe leden die een jaar lang theatervoorstellingen willen beoordelen.
WijkJury Schiedam zoekt nieuwe leden die een jaar lang theatervoorstellingen willen beoordelen. (Foto: Leendert Vooijce)

WijkJury Schiedam is samen met Theater aan de Schie op zoek naar mensen die nooit naar het theater gaan om voorstellingen te beoordelen. 

“We stellen een WijkJury samen die bestaat uit tien mensen uit verschillende wijken van Schiedam. Deze tien mensen zijn heel erg verschillend, maar hebben één ding gemeen: dat ze bijna nooit naar het theater gaan, maar wel openstaan voor iets nieuws.”
Het doel van deze WijkJury is onder meer om nieuw publiek aan te trekken. Theaters vinden het leuk om nieuw publiek te ontvangen, en te horen wat dit publiek vindt, en andersom wil het theater graag de drempel verlagen voor mensen die denken dat theater niet voor hen weggelegd is.
Voor een heel jaar lang gaat de jury één of twee keer per maand met hun mede-juryleden naar een voorstelling. Samen met de acteurs of makers gaan wordt er achteraf in gesprek gegaan. Na elk bezoek schrijven de jurylede samen hun ervaring op, en maken zij een juryrapport. Roedelchef Meike Steerneman begeleidt de WijkJury hierbij. Aan het eind van het seizoen kiest de WijkJury hun favoriete voorstelling, en wordt deze bekroond met een prijs: de Keuze van de WijkJury.
Mensen die hieraan mee willen doen kunnen zich aanmelden. Goed om te weten: deelnemen aan de WijkJury en naar de theatervoorstellingen gaan is gratis. Deelnemers wordt gevraagd om betrokken te blijven en zicht te blijven inzetten voor de WijkJury.

Aanmelden

Heb je een vraag en wil je meer weten? Stuur een mailtje naar het e-mailadres: meiketheater@gmail.com. Mensen die zich hiervoor hebben aangemeld, worden vervolgens uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.