‘Financieel Opvoeden’ in bibliotheek

Algemeen
 Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met financieel opvoeden.
Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met financieel opvoeden. (Foto: Stockfoto)

Kinderen die op jonge leeftijd leren hoe ze met geld om moeten gaan, krijgen later minder vaak financiële problemen. Maar hoe pak je de financiële opvoeding aan en hoe ga je met jouw puber in gesprek over geld? Daarom organiseert de Bibliotheek Schiedam samen met andere sociale partners in de stad de workshop ‘Financieel Opvoeden’. Tijdens deze workshop wordt besproken hoe je dit praktisch aan kunt pakken. Aan de orde komen onderwerpen zoals “Hoe ga je met jouw kind in gesprek over zakgeld, kleedgeld- en belgeld?”, “Welke grenzen kun je stellen?” en “Wat verandert er allemaal wanneer je kind achttien wordt?”

‘Hoe ga je met jouw kind in gesprek over zakgeld en belgeld?’

De cursus wordt op dinsdag 17 mei gegeven in de Korenbeurs. Ook kun je de workshop eventueel online volgen. Uiteraard kun je zoveel vragen stellen als je maar wilt. Aan het eind van de workshop ben je een frisse blik op geldzaken en financiële opvoeding rijker!

De cursus maakt deel uit van het aanbod van Samen Begrijpen - Sterk in Schiedam. In deze reeks, gefaciliteerd door de Gemeente Schiedam en de Bibliotheek Schiedam, worden bijeenkomsten en cursussen gehouden om de Schiedammers weerbaarder te maken in hun dagelijks bestaan. De Sociaal Raadslieden van Minters verzorgen inhoudelijk deze cursus. Zij zijn wegwijzer in de ingewikkelde wereld van wetten, regeling, formulieren en (overheids-) instelling. Waar nodig kunnen zij samen met de deelnemers kijken naar specifieke kwesties.

Praktische informatie

De cursus start dinsdag 17 mei om 19:30 uur en duurt een uur. Deelname is gratis, maar aanmelden voor deze bijeenkomst is verplicht in verband met een beperkt aantal plaatsen. Geïnteresseerden kunnen de cursus volgen in de Korenbeurs (Lange Haven 145), maar ook online via Zoom. Zoom is eenvoudig in gebruik! Er is eigenlijk alleen een mailadres en een laptop/computer/tablet/mobiele telefoon nodig. Aanmelden kan via de website van de bibliotheek: https://www.debibliotheekschiedam.nl.