Bewonersavond Schiedam over Rotterdam The Hague Airport
Bewonersavond Schiedam over Rotterdam The Hague Airport (Foto: stockphoto)

Bewonersavond Schiedam over Rotterdam The Hague Airport

13 mei, 07:40 Algemeen

Op maandag 16 mei vindt er een bewonersraadpleging plaats over de toekomstplannen voor Rotterdam The Hague Airport. In een bijeenkomst in het Schiedamse stadskantoor zal bewonersvertegenwoordiger John Witjes uitleg geven bij het ‘Voorlopig Pakket Participatietraject’ en onder leiding van voorzitter Hans van der Vlist in gesprek gaan met de Schiedammers.

Het eerste resultaat van anderhalf jaar spreken over het voorbereiden van een nieuw Luchthavenbesluit voor Rotterdam The Hague Airport is op 12 april jl. gepubliceerd: het Voorlopig Pakket Participatietraject (VPP). De vertegenwoordigers van de bewoners van Schiedam (John Witjes) en Lansingerland hebben ermee ingestemd dit VPP voor te leggen aan de achterban.

Het pakket staat op een voor omwonenden belangrijk punt (de openingstijden) ver af van de wensen waarmee het participatietraject werd gestart. Geen sluiting van 21.00 tot 9.00 uur, maar het op het eerste gezicht voortzetten van de huidige sluiting van 23.00 tot 7.00 uur. Het uitgangspunt van verminderen van geluidshinder in de randen van de dag, lijkt daarmee niet gehaald. John Witjes: “Het ‘recht op rust’ blijkt in de praktijk minder eenvoudig in te richten dan het ‘recht op vliegen’.”

Dit zal een belangrijk onderwerp van bespreking zijn op 16 mei. Evenals de mogelijke groei in het aantal vluchten als er stillere vliegtuigen worden gebruikt, een eigen geluidruimte voor de traumahelikopter en de vraag of het jaar 2019 als referentiejaar moet worden genomen. De vereniging Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast (BTV) is gevraagd tijdens de avond in een korte presentatie ook haar licht laten schijnen over de plannen.

De bewonersvertegenwoordiger heeft in dit traject goed samengewerkt alle betrokkene partijen en de indruk voor dit moment is dat het voorliggende VPP het hoogst haalbare is. Maar of dit voldoende is zal in de komende weken moeten blijken.

Ook Witjes heeft nog zijn twijfels: “Veel moet toch nog worden uitgezocht.” Op basis van de uitkomsten van de bespreking kan in juni verder gesproken worden over het zoveel mogelijk beperken van de impact van de luchthaven op de leef- en woonomgeving in Schiedam.

Alle Schiedammers zijn welkom op de bewonersavond op 16 mei a.s. om 20.00 uur in het Stadskantoor. Aanmelden is wenselijk met naam en woonplaats, uiterlijk 12 mei met een e-mail aan rtha@schiedam.nl. Het Voorlopig Pakket Participatietraject is te vinden op www.luchthavenbesluit.nl.

Afbeelding
Natuurspeeltuin: fantastische plek! Algemeen 19 mei, 12:34
Afbeelding
Agenda voor Schieda, Algemeen 19 mei, 10:10
Afbeelding
Herman van Veen brengt ode aan moeders in de Grote Kerk in Schiedam Algemeen 19 mei, 08:39
Afbeelding
Gunay Uslu komt zeker terug naar ons museum Algemeen 18 mei, 15:15
Afbeelding
Het Schiedam van Kor Kegel - Bescherm de molens en de Polderweg! Algemeen 18 mei, 14:40
Afbeelding
Schiedamse Molendag was gezellig en zonovergoten Algemeen 18 mei, 14:35
Afbeelding
Ventura: geen titel, wel jubileumfeest Algemeen 16 mei, 14:23
Afbeelding
SPORT in het KORT Algemeen 16 mei, 13:13
Afbeelding
Teleurstelling motiveert Hermes DVS Algemeen 16 mei, 11:39
Afbeelding
Persoon zwaar gewond na uitslaande brand Heemskerkstraat Schiedam Algemeen 16 mei, 11:35
Afbeelding
Vuurwerk veroorzaakt schade aan café op Hoogstraat Algemeen 16 mei, 10:05
Afbeelding
Drie teams Sportinstituut Schiedam in de prijzen Algemeen 16 mei, 09:45
Afbeelding
‘Financieel Opvoeden’ in bibliotheek Algemeen 14 mei, 16:28
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Schiedam

Op Rodi Schiedam volg je het laatste nieuws uit Schiedam. Rodi Schiedam informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Schiedam

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Schiedam in je mailbox.