Teleurstelling motiveert Hermes DVS

Algemeen
Gokhan Cayir is langs de lijn als coach een bezig baasje, maar maakt zich niet echt druk over het inleveren van de koppositie: "Het zij zo". (foto: UWM/gsv)
Gokhan Cayir is langs de lijn als coach een bezig baasje, maar maakt zich niet echt druk over het inleveren van de koppositie: "Het zij zo". (foto: UWM/gsv)

Lang koesterde Hermes DVS het vooruitzicht om de competitie als kampioen en nieuwbakken derdeklasser af te sluiten. Vooral, omdat concurrent Victoria’04, mede door de straf die het kreeg na het uit hand lopen van de thuisbeurt tegen HWD, op ruime achterstand was gezet. 

Door Gerard S. Verver

De mannen uit Het Witte Dorp lieten het echter niet bij dat ene incident. Uiteindelijk liep het de spuigaten uit en werden ze uit de competitie verwijderd. Het kostte Hermes DVS zes winstpunten en bezorgde de lichtblauwen een teleurstellende nieuwe werkelijkheid: Victoria’04 19-49 en Hermes 19-44. 

“Dat hebben we zien aankomen”, relativeert trainer Gokhan Cayir de mogelijke aanwezigheid van treurnis. Hij legt er zich bij neer. “Het was wachten op de beslissing van de bond om HWD te elimineren. We wisten welke consequenties dat voor ons zou hebben. Het zij zo.” Ook aanvoerder Arse Calame toont nauwelijks sporen van teleurstelling. “Op de ranglijst leek het verschil tussen ons en Victoria’04, omdat wij al tweemaal tegen HWD gespeeld hadden en zij niet, groter dan het werkelijk was. Bovendien verloren we vorige week van Victoria en verspeelden in het weekend daarvoor twee punten bij PPSC. Dat kostte ons de kop.” Cayir voegt er de onnodige en ruime nederlagen bij Blijdorp en Maense aan toe. “Daar hebben we het echt laten liggen.” 

Toch is hij best wel trots op zijn manschappen. “Wij hebben de competitie in ieder geval spannend gehouden  Dat Victoria voor het kampioenschap zou gaan, wisten we. Wij hebben er voor gezorgd, dat zij niet al zeven wedstrijden van tevoren kampioen werden en achterover konden gaan leunen.” Bovendien leverde het twee boeiende confrontaties op. Zoals vorige week. “Een leuke wedstrijd. Veel publiek. Een heerlijk sfeertje. Het was, voor iedereen en ook voor ons, geweldig om dat mee te maken.”

Hermes DVS is in ieder geval, dankzij de eerste periode, zeker van de nacompetitie en houdt zo zicht op de derde klasse. Daarin mag het de eerste ronde overslaan en krijgt het 4 juni een thuisbeurt tegen een club uit de Haagse regio. “We zijn dus nog niet klaar”, weten de trainer en zijn aanvoerder. Zaterdag toonden ze op het knusse veld van De Egelantier Boys aan de Rotterdamse Schulpweg met 0-2 winst, dat het verliezen van de koppositie hen juist extra motiveert: “We gaan ons helemaal focussen op wat er nog volgt”, klinkt er vastberaden