Gokhan Cayir is langs de lijn als coach een bezig baasje, maar maakt zich niet echt druk over het inleveren van de koppositie: "Het zij zo". (foto: UWM/gsv)
Gokhan Cayir is langs de lijn als coach een bezig baasje, maar maakt zich niet echt druk over het inleveren van de koppositie: "Het zij zo". (foto: UWM/gsv)

Teleurstelling motiveert Hermes DVS

Algemeen

Lang koesterde Hermes DVS het vooruitzicht om de competitie als kampioen en nieuwbakken derdeklasser af te sluiten. Vooral, omdat concurrent Victoria’04, mede door de straf die het kreeg na het uit hand lopen van de thuisbeurt tegen HWD, op ruime achterstand was gezet. 

Door Gerard S. Verver

De mannen uit Het Witte Dorp lieten het echter niet bij dat ene incident. Uiteindelijk liep het de spuigaten uit en werden ze uit de competitie verwijderd. Het kostte Hermes DVS zes winstpunten en bezorgde de lichtblauwen een teleurstellende nieuwe werkelijkheid: Victoria’04 19-49 en Hermes 19-44. 

“Dat hebben we zien aankomen”, relativeert trainer Gokhan Cayir de mogelijke aanwezigheid van treurnis. Hij legt er zich bij neer. “Het was wachten op de beslissing van de bond om HWD te elimineren. We wisten welke consequenties dat voor ons zou hebben. Het zij zo.” Ook aanvoerder Arse Calame toont nauwelijks sporen van teleurstelling. “Op de ranglijst leek het verschil tussen ons en Victoria’04, omdat wij al tweemaal tegen HWD gespeeld hadden en zij niet, groter dan het werkelijk was. Bovendien verloren we vorige week van Victoria en verspeelden in het weekend daarvoor twee punten bij PPSC. Dat kostte ons de kop.” Cayir voegt er de onnodige en ruime nederlagen bij Blijdorp en Maense aan toe. “Daar hebben we het echt laten liggen.” 

Toch is hij best wel trots op zijn manschappen. “Wij hebben de competitie in ieder geval spannend gehouden  Dat Victoria voor het kampioenschap zou gaan, wisten we. Wij hebben er voor gezorgd, dat zij niet al zeven wedstrijden van tevoren kampioen werden en achterover konden gaan leunen.” Bovendien leverde het twee boeiende confrontaties op. Zoals vorige week. “Een leuke wedstrijd. Veel publiek. Een heerlijk sfeertje. Het was, voor iedereen en ook voor ons, geweldig om dat mee te maken.”

Hermes DVS is in ieder geval, dankzij de eerste periode, zeker van de nacompetitie en houdt zo zicht op de derde klasse. Daarin mag het de eerste ronde overslaan en krijgt het 4 juni een thuisbeurt tegen een club uit de Haagse regio. “We zijn dus nog niet klaar”, weten de trainer en zijn aanvoerder. Zaterdag toonden ze op het knusse veld van De Egelantier Boys aan de Rotterdamse Schulpweg met 0-2 winst, dat het verliezen van de koppositie hen juist extra motiveert: “We gaan ons helemaal focussen op wat er nog volgt”, klinkt er vastberaden

Afbeelding
Varend Corso 2022 in startblokken voor vier dagen lang spektakel op het water Uit 23 jun, 09:00
Afbeelding
Burenraad Shell steunt de VoorleesExpress Algemeen 23 jun, 07:34
Afbeelding
Veel huisartsen sluiten praktijk op 1 juli Algemeen 22 jun, 15:55
Afbeelding
Schiedam gaat als enige stad in Nederland voor de Global Goals for Cities Algemeen 22 jun, 14:23
Afbeelding
Agenda voor Schiedam Algemeen 22 jun, 13:13
Afbeelding
Drie oppositiepartijen verbijsterd: college slaat geld af voor minima Algemeen 22 jun, 12:34
Afbeelding
CDA en Alles voor Schiedam zijn erbij Algemeen 22 jun, 10:33
Afbeelding
Feest voor 60-jaar-gehuwden in Foyer van theater Algemeen 22 jun, 08:14
Afbeelding
Joke Ballijns kijkt rond in Schiedam: Feest voor de 60-jarige huwelijken Algemeen 21 jun, 16:23
Afbeelding
Wajang Foxtrot in Jenevermuseum Algemeen 21 jun, 16:08
Afbeelding
Natuurcentrum Harre Wegh heeft nu ook een openluchtlokaal Algemeen 21 jun, 15:15
Afbeelding
Fotoserie van O13 en O15 toernooi vv Kethel Spaland Algemeen 21 jun, 14:09
Afbeelding
Terugblik: O8, O9 en O11 toernooi vv Kethel Spaland Algemeen 21 jun, 13:56
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Schiedam

Op Rodi Schiedam volg je het laatste nieuws uit Schiedam. Rodi Schiedam informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Schiedam

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Schiedam in je mailbox.