Nostalgie in Bibliotheek Korenbeurs

Algemeen
Medewerkers van de bibliotheek bewaren niet alleen boeken, maar ook een heleboel andere zaken, bleek na een interne oproep.
Medewerkers van de bibliotheek bewaren niet alleen boeken, maar ook een heleboel andere zaken, bleek na een interne oproep. (Foto: Bibliotheek in de Korenbeurs)

In de bibliotheek in de Korenbeurs is tot en met 30 juni de tentoonstelling ‘Nostalgie is achteruitdromen’ te zien. Een bonte verzameling van wat de medewerkers van de bibliotheek zoal bewaren en verzamelen.

Terugblikken is bitterzoet

Terugblikken op vroeger, herinneringen ophalen aan tijden die nooit meer terugkeren, het is bitterzoet. Én heel goed voor je geestelijke gezondheid.

Wat zijn jouw verhalen en herinneringen bij de items die je ziet? Vinyl en cassettebandjes zijn weer terug van weggeweest, maar wie nodigt er nog familie en vrienden uit voor een dia-avondje en wie vraagt voor zijn uitzet nog een pindastel?

Terugkeren kan niet

Het probleem bij nostalgie is echter dat terugkeren naar vroeger niet kan: de tijd kun je niet terugdraaien. Maar gelukkig hebben we de foto’s nog en al wat nog meer bewaard is gebleven.

Medewerkers van de bibliotheek bewaren niet alleen boeken, maar ook een heleboel andere zaken, bleek na een interne oproep.

‘Gelukkig de foto’s nog’

De tentoonstelling is te zien tijdens de openingsuren van de bibliotheek in de Korenbeurs, Lange Haven 145. De toegang is gratis.