PlayBackshow Scouting Tono

Algemeen
Een van de winnaars.
Een van de winnaars. (Foto: PR)

Met houten palen en zeildoek was een podium gebouwd in de boomgaard bij het gebouw van de Scouting Tono-groep aan de Sweelicksingel. Na een gedwongen onderbreking van twee jaar hielden de scouts de 33e editie van de PlayBackShow.

Verschillende leeftijdsgroepen

De jongste leden van 4 tot 7 jaar, de bevers, bleken nog best nerveus. Zo nerveus dat in de week voor de show het aantal deelnemers sterk terugliep. Tijdens de show liep het aantal deelnemers weer op. De 4-jarige Felix Snetselaar won uiteindelijk met het nummer “Fishing”.

Bij de welpen, de kinderen tussen de 7 en 11 jaar oud, was de deelname groot. Uiteindelijk wist Shannon Spruit de begeerde wisselbeker te winnen, zodat haar naam bij de namen van de 32 eerdere jaren zal komen. Zij deed mee met het nummer “You’ll be on my mind” van Waykap.

Bij de meiden en jongens tussen de 11 en 15 jaar oud, de scouts, wisselden de winnaars vlak voor het optreden nog van nummer. Een goede keuze, aangezien Billy Henseler en Eva van Gelder nu wonnen met de Macarena.

Vier explorers, van 15 tot 18 jaar, dosten zich uit als aliens voor het nummer “Star Trekking” van The Firm. Hierdoor komen de namen van Femke van Dam, Megan Spruit, Wilma van Dam en Darko Donker op de wisselbeker van deze leeftijdsgroep.