SPORT in het KORT

Algemeen
Karateka Kancho Seishin Iwashita komt lesgeven bij Budokai Ibuki (foto: Facebook/PR)
Karateka Kancho Seishin Iwashita komt lesgeven bij Budokai Ibuki (foto: Facebook/PR) (Foto: )

75 jaar honkbal

SV&HV Schiedam viert zondag 29 mei het 75-jarig bestaan van de honkbalafdeling. Veel oud-spelers komen dan naar sportpark Bijdorp waar het huidige eerste om 13.00 uur aan de thuiswedstrijd tegen Hawks begint. Vooraf is er een “ware First Pitch Happening”.

Sfeervolle slotdrive

Bridgeclub Kethel sloot het seizoen af met een sfeervolle, zoals het genoemd werd, slotdrive. Het paar Wim Dam/Mieke Hillebrand werd kampioen, Theo van Meggelen/Joop van der Heiden eindigden als tweede.

AGENDA

VOETBAL – zat (14.30): HBSS-KethelSpaland/za, PPSC-VOB, Rotterdam United-Hermes DVS, SVV-Maense, Blijdorp-Excelsior’20.

Zon: KethelSpaland/zo-HWD (14.30).

DAMESVOETBAL: zat CWO-Hermes DVS.

CRICKET: don Thurlede 11.00 Excelsior’20-VRA, Quick-Hermes DVS; zat Salland-Excelsior’20, Harga 11.00 Hermes DVS-Bloemendaal.

HANDBAL: zon SOS/KwiekSport-Ventura(h), Roda’71-Ventura(d), Thurlede 11.30 DWS-HVOS(d).

HOCKEY: zon Harga 14.45 Schiedam-Roomburg(h).

HONKBAL: zon Bijdorp 13.00 Schiedam-Hawks.

KORFBAL: zat Thor-Nexus.

SOFTBAL: woens 19.30 Schiedam-Adegeest 3(d),

Judoteams in de prijzen

De teamcompetitie van district Zuid-Holland leverde drie judoteams van Sportinstituut Schiedam een platformplaats op. Meisjes -15 jaar werd tweede en mag naar het NK. Jongens -12 jaar judode zich in de hoofdklasse naar de derde plaats. Een ander -12 team bereikte in de 1e klas de tweede plaats.

Topkarateka geeft les

Van 1 tot 6 juni komt de Japanse karateka Kancho Seishin Iwashita, die president is van de World Kyokushin Kai Karate Organization, In turnzaal Frans Halsplein bij Budokai Ibuki lesgeven en examens afnemen. Vanuit Italie en Zwitserland arriveren ook twee (6e dan) leraren voor het beoordelen van examens Japans stokvechten. Meer op: budokai-ibuki.nl