Afbeelding
(Foto: Privé)

Joke Ballijns kijkt rond in Schiedam: ‘Wat een week achter de rug’

Algemeen

Heeft u dat ook wel eens dat alles mis gaat? Als er bij mij iets stuk gaat, gaat dit meestal tegelijk met meerdere dingen. Maar gelukkig is dat geen probleem, heb een handige man die veel voor mij opknapt, maar als ik de toegangscode voor mijn MAC niet meer weet heb ik een groot probleem. Mijn man haat computers en vindt dat hij met zijn pincode voor de bank en telefoon meer dan genoeg codes te onthouden heeft. Maar in de boze wereld worden u en ik gekweld door zoveel codes, meer dan ons lief zijn. Daarom krijgt u deze keer mijn bijdrage voor het eerst gemaakt (tenminste, dat ben ik aan het proberen) op mijn iPad, tenslotte ben ik niet zo oud geworden om mij gek te laten maken door een computer, daar is meer voor nodig (smile). Eerst heb ik mij laten verwennen in een hotel bij Apeldoorn, lekker eten en drinken, de scootmobiel kon lekker mee met Valys en voor mijn man een fiets gehuurd en karren maar, heerlijk in de bossen, prachtig weer en prachtige omgeving, wat wil een mens nog meer. Na vier dagen werden wij weer netjes door Valys thuisgebracht, zo zie je maar dat er nog heel veel mogelijk is. Er zitten geen vliegreizen meer in voor mij, maar er is genoeg te beleven in Nederland, moet er eerlijk genoeg niet over denken om nu vanaf Schiphol te moeten vertrekken. Maar waar ik het meeste heb naar uitgekeken is met de Zonnebloem een tocht te maken met de strandrups in Ter Heijde. Heb er door corona wel drie jaar op moeten wachten en toen de dag ervoor code geel werd afgegeven zonk de moed wel in mijn schoenen hoor, niet weer toch? Maar gelukkig stond de andere ochtend een van de vrijwilligsters voor de deur om mij naar het strand te rijden. Daar stond de strandrups al klaar en het gevoel dat ik krijg als ik die heuvel/duin overkom en de zee zie liggen, is met geen pen te beschrijven en zeker niet met een iPad. 

Met geen iPad te beschrijven

Die wind door je haren, die zeelucht, zo zalig, na een uur hobbelen over het zand en koffie weer op de terugweg en ja hoor een enorme regenbui - gelukkig hebben ze poncho’s aan boord - en toen aan de lunch, want zeelucht maakt hongerig. Tijdens de lunch gelijk maar loten van de Zonnebloem gekocht, want daarmee steun je hun geweldige werk, dat gedaan wordt door allemaal vrijwilligers, klasse. U kunt hen natuurlijk ook steunen door loten te kopen, ze kosten 2 euro per stuk. Ze zijn te bestellen door het geld te storten op bankrekening NL87RABO 0395625211 t.n.v. Zonnebloem Schiedam o.v.v. Loten en ze worden naar u toegestuurd, vermeld wel uw naam en adres. Er zitten 10 loten in een boekje, meer of minder mag natuurlijk ook, maar iedereen krijgt nu zijn vakantiegeld en geloof mij: u steunt een afdeling met alleen maar vrijwilligers enorm, doen dus. - Joke Ballijns

Afbeelding
Ontmoet & Groet: Maarten Bel Algemeen 1 jul, 07:34
Afbeelding
Ouderwets brandje blussen, met een emmertje water in Prinses Beatrixpark Schiedam Algemeen 30 jun, 16:51
Afbeelding
De Fotowerkplaats via Tone & Image naar Huis van de Muziekfotografie Algemeen 30 jun, 14:23
Afbeelding
Coalitieakkoord levert kleurrijk beleid en liefst vier nieuwe wethouders op Algemeen 30 jun, 12:34
Afbeelding
Zwart Nazarethwandeling: op pad met de Historische Vereniging Schiedam Algemeen 30 jun, 07:09
Afbeelding
In Memoriam: Netty Hooghuis, roekeloos gastvrij Algemeen 29 jun, 14:23
Afbeelding
Ondernemersvereniging Passage Schiedam neemt officieel afscheid van oud-voorzitter Ed Vriethoff Algemeen 29 jun, 12:34
Afbeelding
Sportprijs voor toppitcher Algemeen 29 jun, 12:30
Afbeelding
Agenda voor Schiedam Algemeen 29 jun, 11:36
Afbeelding
Schiedam ontvangt 12 miljoen voor Nieuw-Mathenesse Algemeen 29 jun, 11:10
Afbeelding
Column Het Schiedam van Kor Kegel: Zwembad van het volk valt droog Algemeen 29 jun, 10:41
Afbeelding
Muziek maken is goed voor het kinderbrein Algemeen 29 jun, 09:00
Afbeelding
Kort sportnieuws uit Schiedam Algemeen 27 jun, 14:23
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Schiedam

Op Rodi Schiedam volg je het laatste nieuws uit Schiedam. Rodi Schiedam informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Schiedam

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Schiedam in je mailbox.