Schiedams theater Knap speelt McDonaldt; MacBeth op z’n Rotterdams

Algemeen
Groepsfoto van de acteurs van locatietheater Knap.
Groepsfoto van de acteurs van locatietheater Knap. (Foto: Paul de Graaff Photography)

Het oude verhaal van Koning MacBeth zit nu in een nieuwe, Rotterdamse jas. En KNAP speelt dit, eigentijdse, nog steeds bloedstollende, verhaal. De hele familie McDonaldt en hun vijanden zitten op dit moment op de camping. We zien ze op de dag vóór hun vertrek naar huis.

Schiedams locatietheater Knap slaat zijn vleugels uit naar de grote buur en speelt MacBeth op ze Rotterdams (om te beginnen in Schiedam). Knap heeft Rotterdams leren praten van Roel Pot. Het theater stuurde het volgende “persberich”. “Waar je normaal een t of een n ken hore la je num nou weg. Zo leer je Rotterdams lulle en ken je zelfs Sjeekspier op ze Rotterdams uit je hoof.

Hippies en moordenaars maken meer dooien dan ze lief is

Als je eenmaal op de camping van McDonaldt in Rockanjé sur Mer bent zak je lekker onderuit op je klapstoel. Sateetjes, blikkies bier, balletje gehakt, alles is er!

Met uitgestreken smoel naar een verraaier gaan staan lopen te kijken terwijl je je muil houdt. Hippies en moordenaars maken meer dooien dan ze lief is. Want het blijft wel Sjeekspier. Boek gauw een kaartje voor een voorstelling van 31 mei tot en met 5 juni. Dat ken 6 keer binnen, in Ruimte in Beweging, Boterstraat 81, Schiedam. En de 7ekeer gooien we de boel op straat, op het Deliplein op Zuid. Rotterdam Zuid.” Tickets: https://www.knapschiedam.nl