Herman van Veen wordt in de Grote Kerk van Schiedam geflankeerd door zijn trouwe fan Guus Sas en Annemarie Voûte, wethouder Marcel Houtkamp en Edwin Voûte.
Herman van Veen wordt in de Grote Kerk van Schiedam geflankeerd door zijn trouwe fan Guus Sas en Annemarie Voûte, wethouder Marcel Houtkamp en Edwin Voûte. (Foto: Dick Renses)

Herman van Veen: de grootmeester!

Algemeen

Het was een mooie opening van een tentoonstelling. Het was een kort, intiem en bewogen optreden van Herman van Veen, maar het publiek was gegrepen en diep, diep onder de indruk.

Door Kor Kegel

De grootmeester, verzuchtte iemand die een strofe van Herman van Veen op haar trouwkaart had staan en nu gewoonweg ontroerd was door het optreden. Annemarie en Edwin Voûte kregen van vele van de 120 bezoekers bedankjes dat ze de avond mogelijk hadden gemaakt. Een van hun vrienden was zo getroffen door het optreden van Herman van Veen, dat hij stilletjes de Grote Kerk uit was gelopen zonder gedag te zeggen. Dat deed hij de volgende dag alsnog.

‘Moeders’

In de Grote Kerk aan de Lange Kerkstraat ging vorige week dinsdag de tentoonstelling ‘Moeders’ open. Hiermee brengt Herman van Veen een ode aan moeders in het algemeen en ook aan moeder Maria en aan de zee, moeder van veel leven.

Annemarie en Edwin Voûte hadden de expositie in de kerk mogelijk gemaakt, in nauwe samenspraak met de veelzijdige podiumkunstenaar, schrijver en componist die ook een begenadigd kunstschilder is. Dat Herman van Veen zelf de opening zou opluisteren, maakte het tot een bijzondere gebeurtenis, wat de combinatie van zijn beeldende kunst en zijn performance betreft zelfs uniek in Nederland – en dat in Schiedam.

Herman van Veen trad op met zijn vaste gitariste Edith Leerkes, lid van de begeleidingsband. Na afloop konden de belangstellingen zijn boeken laten signeren en velen hadden er we een goed half uur wachten voor over. Zijn schilderijen hangen tot zondag 3 juli in de Grote Kerk. Ze zijn te koop via 06-51922582 en edwin@artgalleryvoute.com.

Afbeelding
Ontmoet & Groet: Maarten Bel Algemeen 1 jul, 07:34
Afbeelding
Ouderwets brandje blussen, met een emmertje water in Prinses Beatrixpark Schiedam Algemeen 30 jun, 16:51
Afbeelding
De Fotowerkplaats via Tone & Image naar Huis van de Muziekfotografie Algemeen 30 jun, 14:23
Afbeelding
Coalitieakkoord levert kleurrijk beleid en liefst vier nieuwe wethouders op Algemeen 30 jun, 12:34
Afbeelding
Zwart Nazarethwandeling: op pad met de Historische Vereniging Schiedam Algemeen 30 jun, 07:09
Afbeelding
In Memoriam: Netty Hooghuis, roekeloos gastvrij Algemeen 29 jun, 14:23
Afbeelding
Ondernemersvereniging Passage Schiedam neemt officieel afscheid van oud-voorzitter Ed Vriethoff Algemeen 29 jun, 12:34
Afbeelding
Sportprijs voor toppitcher Algemeen 29 jun, 12:30
Afbeelding
Agenda voor Schiedam Algemeen 29 jun, 11:36
Afbeelding
Schiedam ontvangt 12 miljoen voor Nieuw-Mathenesse Algemeen 29 jun, 11:10
Afbeelding
Column Het Schiedam van Kor Kegel: Zwembad van het volk valt droog Algemeen 29 jun, 10:41
Afbeelding
Muziek maken is goed voor het kinderbrein Algemeen 29 jun, 09:00
Afbeelding
Kort sportnieuws uit Schiedam Algemeen 27 jun, 14:23
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Schiedam

Op Rodi Schiedam volg je het laatste nieuws uit Schiedam. Rodi Schiedam informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Schiedam

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Schiedam in je mailbox.