Claudia Verhoeven, Johan Vollmer en Marcel Robart zijn goed bezig.
Claudia Verhoeven, Johan Vollmer en Marcel Robart zijn goed bezig. (Foto: Wim Woudenberg)

‘t Hoefijzer start kledinglijn ‘t Hoef: uitgaan in de kleren van je stamcafé

Algemeen

In het aloude Kethel heeft zich een wonder voltrokken. In een jaar tijd is aan de Schiedamseweg 41 een bruisend centrum ontstaan, waar heel Schiedam-Noord op afkomt. Café ‘t Hoefijzer mag zich wel het drukste café van Schiedam noemen en dat was bepaald anders.

Door Kor Kegel

Dat hebben Johan Vollmer, Marcel Robart en Claudia Verhoeven dus goed gedaan. Een jaartje geleden namen ze de zaak over van eigenaar Haifa. Het was voorheen jarenlang een café-snackbar. In een dubbel pand had je links de patatzaak, rechts het café. Het is nu één gezellig stamcafé met de uitstraling van grand – en toch knus.

“Er is een flinke verbouwing aan voorafgegaan,” vertelt Johan Vollmer. Het plafond is verlaagd, zodat erboven isolatie kon worden aangebracht, waardoor de bovenburen minder last hebben van de herrie als er voetbalwedstrijden worden uitgezonden. Speciaal is de transparante coating op basis van ultraviolet licht, die beschermt tegen virussen, bacteriën en schimmels. Die coating op basis van titaniumoxide zit overal op en ’t Hoefijzer is het enige café in Europa dat op die wijze de hygiëne op peil houdt. “Na die vervelende coronatijd hebben we met deze veiligheid de drempel voor het oudere cafépubliek willen verlagen”, zegt Johan Vollmer. Zijn compagnon Marcel Robart heeft een bouwtechnisch adviesbureau, PBS, en wist van het bestaan van de door Climate Coatings in Waddinxveen ontwikkelde coating.

Nachtleven

Marcel Robart (42) is een geboren Schiedammer, Johan (46) komt uit Rotterdam en zijn vrouw Claudia (46) uit Vlaardingen. De drie aan elkaar grenzende steden vinden hun ankerpunten nu in ’t Hoefijzer. Daar werkte Claudia vroeger al; tussendoor had ze haar eigen café De Sjaak aan de Broekweg in Vlaardingen. Johan werkte in het nachtleven van Rotterdam, laatstelijk bij club Cinderella.

Als café-snackbar heeft ’t Hoefijzer ruim een halve eeuw bestaan. “In de loop der jaren is Schiedam-Noord steeds groter geworden, maar er kwam eigenlijk geen horeca bij. We hebben dus geen concurrentie en dat kunnen we goed merken”, zegt Johan Vollmer. “Ik vind het wel opvallend dat we niet in Schiedam-Centrum zitten en toch het drukste café van de stad zijn.”

Ze zijn bezig het terras aan te pakken. Het is al voor de helft klaar. Hardhouten banken, windschermen en ledverlichting geven vooral ’s avonds een opvallende sfeer, die ertoe verleidt er wat te gaan drinken. “Op Koningsdag hadden we zeshonderd mensen buiten staan. Eén groot feest! En niet één akkefietje. We willen Koningsdag in Kethel weer helemaal in ere herstellen”, zegt Johan.

Als enige café in Schiedam kreeg ’t Hoefijzer toestemming van de burgemeester om vanavond buiten een ledscherm neer te zetten voor de finale Feyenoord-AS Roma in de Conference League in Tirana (Albanië).

Nee, ze zitten niet stil. Samen met Miquel Willemsen van Wilso (mannenmode) in de Hof van Spaland is ’t Hoefijzer een kledinglijn begonnen: ’t Hoef. Voornamelijk zwarte kleding, ook voor vrouwen, met een hoefijzer als logo en de naam Schiedam prominent op de rug. De kledinglijn omvat shirts, polo’s, hoodies, jassen, hoedjes en croptops. “Het is geweldig om onze stamgasten in kleren te zien lopen die naar onze zaak verwijzen”, zegt Johan. Niet geheel toevallig zitten er aan de bar een paar gasten in kleding van ’t Hoef.

Afbeelding
SVV maakt herstart in de kelderklasse Algemeen 8 aug, 10:31
Afbeelding
Orgelconcert door Arjen Leistra Algemeen 6 aug, 12:34
Afbeelding
Foto van de week: warme zomerdag Algemeen 5 aug, 12:34
Afbeelding
Vakantiestress en ontspanning Algemeen 5 aug, 08:15
Afbeelding
Boswachter zoekt vrijwillige rechterhand in natuurgebieden Algemeen 4 aug, 14:23
Afbeelding
Schiedam koestert zijn molens - daar hoort bescherming van de skyline bij Algemeen 4 aug, 12:34
Afbeelding
Brandweer rukt uit voor vuilverbranding in tuin aan de Vlaardingerdijk Algemeen 4 aug, 12:02
Afbeelding
Ingezonden brief: Subsidiestop ouderenbeleid Algemeen 4 aug, 08:12
Afbeelding
Filmpje van het Pleinfeest in de Gorzen Algemeen 3 aug, 16:45
Afbeelding
Gro-up buurtwerk en YETS Foundation samen aan de slag voor Schiedams jongerenwerk Algemeen 3 aug, 14:23
Afbeelding
Maanden geduld voor een mooiere Slimme Watering, die ook veiliger zal zijn Algemeen 3 aug, 12:34
Afbeelding
Dubbel feest bij 101-jarige meneer Butter Algemeen 3 aug, 08:06
Afbeelding
Joke Ballijns kijkt rond in Schiedam: Wandelende nieren Algemeen 2 aug, 15:45
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Schiedam

Op Rodi Schiedam volg je het laatste nieuws uit Schiedam. Rodi Schiedam informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Schiedam

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Schiedam in je mailbox.