Tijdens de Urban-week kregen scholieren uit het basis en voortgezet onderwijs de kans om al voor de officiele opening hun vaardigheden te testen. (foto: UWM/gsv)
Tijdens de Urban-week kregen scholieren uit het basis en voortgezet onderwijs de kans om al voor de officiele opening hun vaardigheden te testen. (foto: UWM/gsv) (Foto: )

Burgerinitiatief levert pumptrack op

Algemeen

Toon initiatief en onderbouw dat met handtekeningen. Dat deed een groep Schiedamse jongeren. Het leverde een unieke voorziening voor urban sports op. Eentje waar skaters, BMX’ers en stuntsteppers zich kunnen uitleven. De eerste in de regio en bovendien geschikt voor officiële wedstrijden.

Vanuit allerlei potjes zijn middelen aangedragen om de aanleg op sportpark Willem-Alexander mogelijk te maken. Zo leverden de wijken Centrum, Spalsn-Sveaparken, Groenoord, Oost, Zuid, Nieuwland en Woudhoek een bijdrage uit hun budget, kwam er steun vanuit het stedelijke bewonersbudget en werd, uit de verkoop van de aandelen verkregen, Eneco-geld ingezet.

Wethouder Marcel Houtkamp opende dinsdag de pumptrack, zoals het in urban-kringen heet. Zonder overigens zelf uit te proberen hoe het rijden over het parkoers aanvoelt. Dat liet ze over aan freestyle-rolstoeler Kevin van Eekert, de Nederlands kampioen pumptrack Yvette de  Waard, oud-

Schooljeugd maakte al kennis met pumptrack en freerunnen

wereldkampioen MTB Joost Wichman, Nederlands kampioen Freestyle BMX Arjan Ellens en de nummer 5 op BMX-dirt Desmond Tessemaker. De openingsdag maakte onderdeel uit van Urban Weken, die tussen 16 en 25 mei werden georganiseerd door Team Sportservice Schiedam, de gemeente en Sportpark Willem-Alexander.

Daarin konden leerlingen van basisscholen en voortgezet onderwijs kennis maken met de pumptrack en freerunnen en proberen overeind te blijven. Op de nieuwe urban ground kunnen scholieren ook workshops urban dance volgen.

Afbeelding
Ontmoet & Groet: Maarten Bel Algemeen 1 jul, 07:34
Afbeelding
Ouderwets brandje blussen, met een emmertje water in Prinses Beatrixpark Schiedam Algemeen 30 jun, 16:51
Afbeelding
De Fotowerkplaats via Tone & Image naar Huis van de Muziekfotografie Algemeen 30 jun, 14:23
Afbeelding
Coalitieakkoord levert kleurrijk beleid en liefst vier nieuwe wethouders op Algemeen 30 jun, 12:34
Afbeelding
Zwart Nazarethwandeling: op pad met de Historische Vereniging Schiedam Algemeen 30 jun, 07:09
Afbeelding
In Memoriam: Netty Hooghuis, roekeloos gastvrij Algemeen 29 jun, 14:23
Afbeelding
Ondernemersvereniging Passage Schiedam neemt officieel afscheid van oud-voorzitter Ed Vriethoff Algemeen 29 jun, 12:34
Afbeelding
Sportprijs voor toppitcher Algemeen 29 jun, 12:30
Afbeelding
Agenda voor Schiedam Algemeen 29 jun, 11:36
Afbeelding
Schiedam ontvangt 12 miljoen voor Nieuw-Mathenesse Algemeen 29 jun, 11:10
Afbeelding
Column Het Schiedam van Kor Kegel: Zwembad van het volk valt droog Algemeen 29 jun, 10:41
Afbeelding
Muziek maken is goed voor het kinderbrein Algemeen 29 jun, 09:00
Afbeelding
Kort sportnieuws uit Schiedam Algemeen 27 jun, 14:23
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Schiedam

Op Rodi Schiedam volg je het laatste nieuws uit Schiedam. Rodi Schiedam informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Schiedam

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Schiedam in je mailbox.