Burgerinitiatief levert pumptrack op

Algemeen
Tijdens de Urban-week kregen scholieren uit het basis en voortgezet onderwijs de kans om al voor de officiele opening hun vaardigheden te testen. (foto: UWM/gsv)
Tijdens de Urban-week kregen scholieren uit het basis en voortgezet onderwijs de kans om al voor de officiele opening hun vaardigheden te testen. (foto: UWM/gsv) (Foto: )

Toon initiatief en onderbouw dat met handtekeningen. Dat deed een groep Schiedamse jongeren. Het leverde een unieke voorziening voor urban sports op. Eentje waar skaters, BMX’ers en stuntsteppers zich kunnen uitleven. De eerste in de regio en bovendien geschikt voor officiële wedstrijden.

Vanuit allerlei potjes zijn middelen aangedragen om de aanleg op sportpark Willem-Alexander mogelijk te maken. Zo leverden de wijken Centrum, Spalsn-Sveaparken, Groenoord, Oost, Zuid, Nieuwland en Woudhoek een bijdrage uit hun budget, kwam er steun vanuit het stedelijke bewonersbudget en werd, uit de verkoop van de aandelen verkregen, Eneco-geld ingezet.

Wethouder Marcel Houtkamp opende dinsdag de pumptrack, zoals het in urban-kringen heet. Zonder overigens zelf uit te proberen hoe het rijden over het parkoers aanvoelt. Dat liet ze over aan freestyle-rolstoeler Kevin van Eekert, de Nederlands kampioen pumptrack Yvette de  Waard, oud-

Schooljeugd maakte al kennis met pumptrack en freerunnen

wereldkampioen MTB Joost Wichman, Nederlands kampioen Freestyle BMX Arjan Ellens en de nummer 5 op BMX-dirt Desmond Tessemaker. De openingsdag maakte onderdeel uit van Urban Weken, die tussen 16 en 25 mei werden georganiseerd door Team Sportservice Schiedam, de gemeente en Sportpark Willem-Alexander.

Daarin konden leerlingen van basisscholen en voortgezet onderwijs kennis maken met de pumptrack en freerunnen en proberen overeind te blijven. Op de nieuwe urban ground kunnen scholieren ook workshops urban dance volgen.