Juventus staat weer op de kaart

Algemeen
De mannen van Juventus MU-22 stelden zondag via twee monsterzeges op de concurrentie het kampioenschap veilig. (foto: UWM/gsv)
De mannen van Juventus MU-22 stelden zondag via twee monsterzeges op de concurrentie het kampioenschap veilig. (foto: UWM/gsv) (Foto: )

Juventus MU-22 staat model voor de opleving, die hun vereniging na de pandemie meemaakt. Zij werden kampioen en de basketbalclub maakt het tijdens corona-tijd geleden ledenverlies met zevenmijlslaarzen goed. “Mensen willen toch weer gaan sporten”, merkte secretaris Ingrid Massey.

“Bovendien is basketbal een leuk spelletje. Dat vind je, zelfs met wat minder teams, terug binnen de club. De sfeer was al super en is dat gebleven”. Dankzij een social media-offensief en “zeker ook een soort hoort-zegt-voort zijn we weer gegroeid”, voegt ze eraan toe, “en is Juventus weer op de kaart terecht gekomen”. Alleen levert de groei wel de handicap op, dat er een tekort aan kader is en in veel leeftijdsgroepen een wachtlijst is ontstaan.

MU-22 maakte zondag in de beslissingswedstijden, die nodig waren omdat zij met Squirrels en Jumpers ex aequo op plek één finishten duidelijk, dat het in sportzaal Oost niet aan talent ontbreekt. Gezien de uitslagen (61-43 en 64-27) was het eigenlijk een nogal overbodig onderonsje. Dat beseft coach Nick Pappas ook. “In de eerste twee competitiewedstrijden waren we niet compleet en hebben we het juist tegen de ploegen, waarmee we nu de eerste plaats deelden en vandaag beslissingswedstrijden moesten speelden, weggegeven”, verklaart hij de mislukte start. “Nadat iedereen er weer was, hebben we het rechtgezet en zijn we net zulke grote overwinningen gaan boeken als vandaag.” Hij verwacht zijn team, boordevol talentvolle spelers, bij elkaar te kunnen houden. “Dit zijn jongens, die zowel binnen als buiten de club, als vrienden met elkaar optrekken. Ik denk dat ze daaraan voorrang geven boven de kans om elders hoger te gaan spelen.” Pappas gaat ervan uit, dat zijn mannen dat op korte termijn ook bij Juventus gaan verwezenlijken. “Het doel is om in stapjes een hoger niveau te bereiken. Dat kunnen ze.”