IDDF zet Schiedam en gedistilleerd op de kaart

Algemeen
Direct treedt op tijdens het IDDF.
Direct treedt op tijdens het IDDF. (Foto: Set Vexy)

De eerste editie van het International Dutch Distillers Festival, IDDF is in volle gang. Met een uitgebreide programmering staat Schiedam tot en met 4 juni volledig in het teken van gedistilleerd.

Er is voor iedereen wel iets te vinden in de bomvolle en gevarieerde programmering van het festival. Cultuur, historie, muziek, eten en drinken komen samen in het centrum van Schiedam en het Dutch Distillers District. Het IDDF bestaat uit drie onderdelen, de IDDF Restaurant Week, IDDF Around Town en IDDF In Concert.

Restaurant Week

De 17 deelnemers vanuit de Schiedamse horeca leven zich uit met het thema gedistilleerd binnen hun eigen concept. Bezoekers worden verrast door bijzondere smaken en spannende combinaties. Van een chocolade cupcake met gincrème tot een pompoenrisotto met grappa of in jenever gemarineerde zalm, het is er allemaal. Alle deelnemende restaurants en hun IDDF special zijn te vinden opwww.iddf.nl/iddf-restaurantweek.

Around Town

Tijdens IDDF Around Town komen cultuur, historie en gedistilleerd samen tijdens verrassende evenementen op bijzondere locaties. Er is van alles te doen. Voor kinderen is er de interactieve stadswandeling ‘Het Geheim van Schiedam’. De wandeling is een combinatie van educatie, kunst en stadshistorie. Voor de echte IDDF-ervaring zijn er molenarrangementen, compleet met rondleiding door de molen, uitleg en een proeverij van een distillateur en een intiem mini-concert. Een overzicht van alle activiteiten en informatie over deelname is te vinden op www.iddf.nl/iddf-around-town.

In Concert

IDDF In Concert - 3 en 4 juni; dit tweedaagse festival op het terrein van de Glasfabriek heeft een muzikale, culinaire en culturele programmering, natuurlijk in het thema gedistilleerd. Met optredens van BLØF, DI-RECT, Danny Vera en Waylon belooft het een spetterend concert te worden. De culinaire invulling wordt verzorgd door restaurants uit de regio, distillateurs zorgen voor een groot aanbod pre-mixen. Tickets zijn te koop viawww.iddf.nl/tickets.