Echtpaar Schippers: 'Wat een gezellige burgemeester is meneer Lamers!
Echtpaar Schippers: 'Wat een gezellige burgemeester is meneer Lamers! (Foto: Marius Schinkel)

Aad en Suus Schippers 70 jaar getrouwd

Algemeen

Adriaan (Aad) Schippers en Suzanna (Suus) Elizabeth Theresia Buurman gaven elkaar 29 mei 1952 het Ja-woord in het Stadhuis in Schiedam. 70 Jaar later zet burgemeester Cor Lamers koers naar het echtpaar Schippers-Buurman en feliciteert hen hartelijk met hun platina huwelijksjaren.

Door Kathy Huitema

Lamers komt niet met lege handen. Hij zet een prachtige tuil bloemen op tafel en overhandigt het bruidspaar een miniatuur Stadhuis, vervaardigd door kunstenaar Jacques Tange. Burgemeester Lamers herinnert zich nog het bezoek dat hij vijf jaar geleden bracht aan het toen toen briljanten echtpaar. Aad Schippers was in zijn werkbare leven sleepbootkapitein.

Waar ze vijf jaar geleden het gesprek stopten, zetten ze het nu voort. De hele nautische wereld wordt door de mannen met hart en ziel besproken. Mevrouw Schippers: “Begin met de burgemeester over varen en je praat zo een uur vol.” Lamers schenkt ook ruim aandacht aan de jaren die mevrouw Schippers in de zorg heeft gewerkt. Echtpaar Schippers: “Wij waarderen het enorm dat de burgemeester ons weer een bezoek bracht. Nu ter gelegenheid van onze 70-jarig huwelijksdag.”

Schiedammers

Aad en Suus Schippers zijn allebei rasechte Schiedammers. Ze kennen elkaar al heel lang. De zus van Aad en de zus van Suus waren met twee broers getrouwd. Logisch dat ze elkaar op verjaardagen en feestjes tegen kwamen. Aad was op 14-jarige leeftijd als matroos aangemonsterd bij de ’s Gravenhaagse Sleepdienst. Toen Suus 14 jaar werd zei haar moeder tegen haar: “Nu je 14 bent ga je werken!”

Ze nam Suus mee naar een naaiatelier. Aad behaalde alle diploma’s die er maar te halen waren, Suus werd coupeuse. Ze had een dagje bij haar zus kinderkleding zitten naaien, stapte in een bomvolle bus naar huis, waar ook Aad instapte. Om zich staande te houden klemde ze haar hand om een stang. Aad stond tegenover haar en kneep zijn stevige knuist rondom de fragiele hand van Suus. ‘Au!’ dacht ze, maar dat zei ze niet! Op dat moment sloeg de vlam over tussen Aad en Suus, die tot op de dag van vandaag nog niet is gedoofd.

Afbeelding
Inzittenden onder schot uit auto gehaald nadat omstanders een geweer zagen Algemeen 12 aug, 19:40
Afbeelding
Stadstuinieren zorgt voor verse groenten voor cliënten van de Voedselbank Algemeen 12 aug, 12:34
Afbeelding
Werk aan tramkeerlus start dinsdag Algemeen 12 aug, 11:03
Afbeelding
Jacques Tange dropt zijn unieke, niet verwisselbare digitale kunstwerken Algemeen 12 aug, 10:10
Afbeelding
Herdenken einde Tweede Wereldoorlog op 15 augustus Algemeen 12 aug, 08:23
Afbeelding
Boek van de maand: Bonnie Garmus - Lessen in Chemie Algemeen 11 aug, 14:23
Afbeelding
‘Gaan zonder woord’, dat gebeurt niet in Schiedam Algemeen 11 aug, 12:34
Afbeelding
Vijf tips om thuis snel water te besparen Algemeen 11 aug, 08:14
Afbeelding
Pas op voor gezondheidsproblemen met de warmte! Algemeen 10 aug, 16:59
Afbeelding
Scootmobieltocht: ‘Schiedamse Bastaards’ op pad Algemeen 10 aug, 14:23
Afbeelding
Bouw in de groenste straat van Schiedam Algemeen 10 aug, 12:34
Afbeelding
‘Jong en oud’ leiden Ventura’s mannen Algemeen 10 aug, 07:58
Afbeelding
Het Schiedam van Kor Kegel: Droogte in Holland Waterland Algemeen 9 aug, 16:36
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Schiedam

Op Rodi Schiedam volg je het laatste nieuws uit Schiedam. Rodi Schiedam informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Schiedam

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Schiedam in je mailbox.