Excelsior'20 sloot de strijd om de periode winnend af en vierde vervolgens uitbundig zijn feestje. (foto: UWM/gsv)
Excelsior'20 sloot de strijd om de periode winnend af en vierde vervolgens uitbundig zijn feestje. (foto: UWM/gsv) (Foto: )

PPSC tenonder in zinderende finale

Algemeen

Wie verzint nou zoiets en koppelt op de laatste speeldag van de competitie de naaste buren Excelsior’20 en PPSC aan elkaar met het vooruitzicht, dat de winnaar de laatste nog te vergeven periode zou pakken. Twee honden streden om een been, maar het zag er lang naar uit, dat de derde, Blijdorp, ermee heen zou gaan. Totdat de thuisclub (na 0-1 1-1 2-1 2-2) in de slotminuten de winnende 3-2 binnen tikte.

Door GERARD S. VERVER

Het was de apotheose van een wedkamp, die meer kijkers verdiende dan de paar honderd, die zich zaterdagmiddag op sportpark De Toekomst verzamelden. In de slotminuten was de spanning te snijden en het tot dan bereikte evenwicht gaf het gevoel dat er niet meer in zat dan een voor beide ploegen teleurstellend ‘herenakkoord’. Voor aanvoerder en routinier Dave Roozen, die langzamerhand aan zijn vierhonderdste wedstrijd in Excelsiors hoofdmacht toe moet zijn, was dat geen optie. “Aan een gelijkspel hadden we niets”, verklaart hij de druk, die hij en zijn maatjes in de slotfase opvoerden. “Dat deden we niet eens bewust. We zaten in een goede flow en voelden collectief, dat we ervoor konden gaan. Mooie wedstrijd en een heerlijke afloop toch. Eerst achter, gelijk, op voorsprong en weer gelijk. En dan deze ontknoping.”

Jeremy Hagestein nam, nippend aan een bekertje sap, even de tijd om de voor zijn PPSC harde werkelijkheid te laten bezinken.

Jeremy Hagestein: ‘Excelsior’20 stak meer gif in duels’

Hij startte in 2019 zijn loopbaan als hoofdtrainer met een periode en had zijn werk bij de blauwen, voordat hij komend seizoen bij IJVV De Zwervers aan de slag gaat, wat graag met een prijs afgesloten. Hij zag zijn formatie goed uit de startblokken en op voorsprong komen. “Vervolgens namen de spanningen, die op zo’n wedstrijd drukken, echter gaandeweg toe. Dat is niet te coachen.” Hij had vooraf geroepen, dat PPSC de betere ploeg was. “Dat had ik misschien beter niet kunnen doen. Daarmee gooi je olie op het vuur.”  Toch houdt hij staande dat PPSC een voetbalvaardig elftal heeft. “Alleen leverden mijn sterkhouders ditmaal niet optimaal. We waren vandaag niet zo goed als we kunnen zijn. Bovendien stak Excelsior meer gif in de duels.” 

Hagestein berust. Gelaten dat wel. “Eén van de twee moest winnen. Ik had het mijn jongens graag gegund.”

Afbeelding
In Memoriam: Nel Bootsman, heldin van Nieuwland Algemeen 30 nov, 10:01
Afbeelding
Het Schiedam van Kor Kegel: Bescherm de driehoek-Joppelaan! Algemeen 30 nov, 08:23
Afbeelding
Ballet- en Dansstudio zet zich in voor de Voedselbank Algemeen 29 nov, 14:52
Afbeelding
Shantykoor Stuurloos wint Shantyfestival Algemeen 29 nov, 10:32
Afbeelding
HBSS op zondag nu al verleden tijd Sport 29 nov, 07:58
Afbeelding
KethelSpaland ‘knokt’ zich naar winst Sport 28 nov, 14:23
Afbeelding
Transporttarief Stedin in 2023 tien euro per maand duurder Algemeen 28 nov, 13:05
Afbeelding
Kort sportnieuws uit Schiedam Sport 28 nov, 12:53
Afbeelding
Huldiging kampioenen keert terug Sport 28 nov, 12:51
Afbeelding
Boef in de wijk is een groot succes 112-nieuws 24 nov, 15:24
Afbeelding
Kunstenaars vinden elkaar ‘onafhankelijk’ in gedachtengoed van de Geuzen Algemeen 24 nov, 14:25
Afbeelding
Green Friday bij Theater aan de Schie Algemeen 24 nov, 14:05
Afbeelding
Forse stijging aantal e-step boetes in Zuid-Holland Algemeen 24 nov, 12:16