Joke Ballijns kijkt rond in Schiedam: ‘Ineens is de straat afgesloten’

Algemeen
door Joke Ballijns
door Joke Ballijns (Foto: )

Bij het rondkijken in Schiedam hoef ik deze keer niet ver te rijden. Na 38 jaar !!! is ineens zonder overleg met de bewoners ons straatje afgesloten. Ik geef toe het is een voetgangersgebied, maar geloof mij, ondanks dat je op het einde moet keren om eruit te komen, niemand hield zich daaraan. In al die jaren waren er steekproeven en werden er boetes uitgedeeld, maar na verloop van tijd gingen veel mensen weer parkeren etc.

Dat werd ook in de hand gewerkt doordat er veel te weinig parkeergelegenheid was en kwam je na 17.00 uur naar huis, dan was je de pineut en was er geen plaats. Toen er ook een PostNL dependance werd geopend aan het eind van de straat werd het pas goed raak, terwijl de wagens gemakkelijk achterom konden laden en lossen, werd onze straat hiervoor gebruikt, de wagens kon je niet op een hand tellen, dus best wel overlast en nu er gezinnen met kleine kinderen wonen, begrijp ik de klachten wel, maar waarom niet eerst overlegd? Dit kan ik dus niet begrijpen.

Nu rij ik niet voor niets in een scootmobiel, is mijn huis volledig aangepast, hebben wij de auto maar weggedaan omdat het lopen naar een parkeerplaats te ver was, wij wonen precies in het midden, maar door het afsluiten van de straat kan ook het speciale vervoer helaas niet meer voor de deur komen. Maar genoeg geklaag over mijn eigen situatie, wat gebeurt er net na de afsluiting?

Mijn buurman krijgt hartproblemen en er wordt een ambulance met hartbewaking onze kant uitgestuurd, een noodsituatie dus, maar helaas de ambulancebroeder krijgt de paal niet naar beneden en hij rent met zijn spullen naar de buurman, dan volgt de brancard weer en lopend wordt de zieke man naar de ambulance gereden over de straat.
Twee dagen later gebeurt weer hetzelfde met een overbuurman, weer hetzelfde verhaal. Gisteren moest mijn dak gerepareerd worden, volgens de voorschriften moet dit met een steiger gebeuren, ik ben reuze benieuwd hoe ze dat gaan doen, maar deze mannen beschikken over een haak en daarmee gaat het paaltje naar beneden en kunnen ze lossen. Het paaltje kan niet met een sleutel naar beneden, dat betekent dat als er brand of een calamiteit uitbreekt, wij de bewoners als ratten in de val zitten. De Gemeente reageert dat zij niets doen omdat het een voetgangersgebied is en op mijn mail naar de Gemeente krijg ik te horen dat de betreffende persoon nog twee dagen !!!! de tijd heeft om te reageren, helaas heb ik die tijd niet vanwege de deadline. De oplossing is zo gemakkelijk, haal het paaltje weg, plaats een groot bord met voetgangersgebied en overtreding wordt bestraft met 400 euro of plaats een paaltje met een sleutelbakje en geef de bewoners een sleutel voor calamiteiten. Als gekozen wordt voor de laatste oplossing kan ik en mijn buren met een gerust hart gaan slapen. Nu afwachten wat de Gemeente doet. Wordt vervolgd.