‘Winnen van VOC? Dat is een makkie’

Algemeen
Lorenzo Ingram was tegen VOC weer eens ouderwets op dreef en loodste Excelsior'20 naar de kampioenspoule. (foto: UWM/gsv)
Lorenzo Ingram was tegen VOC weer eens ouderwets op dreef en loodste Excelsior'20 naar de kampioenspoule. (foto: UWM/gsv) (Foto: )

Het leek een heel karwei. Om te voorkomen, dat Excelsior’20 de competitie onder zijn stand in de degradatie-poule zou eindigen, moest het op de laatste speeldag van de poule-fase van V-O-C winnen. Laat nou de Rotterdammers een bijna niet te kraken 213 neerzetten. Met een Lorenzo Ingram in bloedvorm werd het alsnog een makkie, zoals het along-the-boundary genoemd werd.

Daarmee werd het eerste doel waarnaar gestreefd gehaald. “We wilden de kampioenspoule en uiteindelijk de top-4 bereiken”, stelt captain Tom Heggelman. VOC haalde er bijna een streep door. “Die had natuurlijk niet over de 200 mogen gaan. Dat veroorzaakten we zelf”, steekt hij de hand in eigen boezem. “We waren aan het einde te slordig en gaven teveel runs weg.”

Hij wil het “nee, geen wereld-, maar wel een heel goede prestatie” noemen om de 213 van de Rotterdammers te overrunnen. Met hulp van Ingram en Hampton, die samen 124 van de 214 Schiedamse runs voor hun rekening namen. “Om verder te komen gold voor ons allebei, dat er gewonnen moest worden. Het is sneu voor VOC, maar ik ben wel blij, dat wij dat werden.” Het voorkomt, dat Excelsior’20, zoals Brett Hampton het beschreef, in de degradatie-poule degradatie-cricket moet gaan spelen. Nu blijven de doelstellingen overeind: “Top vier, halve finale, play-offs en dan zien waar we eindigen.” Eerst volgen er twee T20-weekenden.

Hermes DVS

Omdat Centurions CC zaterdag zelf niet over een veld kon beschikken speelde Hermes DVS zijn uitbeurt op Harga. Het duel had echter schriftelijk afgedaan kunnen worden. De elf uit Huis ter Heide kwamen namelijk niet verder dan 101. Na 27 overs sloten de lichtblauwen het duel met 105/3 af. Travis Ackermann werd met 50/no ongetwijfeld uitgeroepen tot man-of-the-match.