Wel tennis Van Vliet Open

Algemeen
Racket Sport Schiedam.
Racket Sport Schiedam. (Foto: Facebook Racket Sport Schiedam)

Zoals, gezien het lage aantal aanmeldingen, al gevreesd werd is door het Smash RacketSportSchiedam Open een streep gehaald. Volgens toernooi.nl was het aantal inschrijvingen blijven steken op een magere 47.

Niet genoeg om er een volwaardige reeks van te maken. Tennisvereniging TSN opperde eerder de optie er een weekend-toernooi van te maken. “Dat willen we nog steeds. Of dat dit jaar al gaat lukken, is nog even de vraag”. 

Voor het Van Vliet Open stokt de animo ook. Toch zat het een week voor de start al ruim boven het RacketSport-aantal. “De kans, dat we een toernooi hebben is vrij groot”, schat Miranda van Vliet in. “We hebben nog vijf dagen tot aan het sluiten van de inschrijving”, voegt ze er aan de vooravond van het afgelopen weekend aan toe. 

‘Geen idee waarom animo zo matig is’

“De 150 van het laatste toernooi in 2019 zullen we mogelijk niet halen, maar ik verwacht dat er zich voldoende spelers melden om er een mooi toernooi van te maken.” Ze zegt geen idee te hebben waarom de animo rond Rotterdam zo matig is. “Er zijn al meer toernooien geschrapt. Vanuit Moordrecht hoor ik echter, dat het daar wel goed gaat. Misschien heeft iedereen in deze regio wat tijd nodig om na de lockdowns weer in het normale ritme te komen.’

In Vlaardingen en Schiedam volgen nog drie toernooien: op 9 juli start het Holy Open, 16 juli het Los Amigos Dubbeltoernooi en 1 augustus het VLTC Open.