Hermes DVS op zoek naar eerherstel

Algemeen
Aan de boorden van de Lange Haven verrichtten Patrick Gunneweg en Louis van der Leeden de loting en hield (notaris) Jeroen Krabbendam de goede gang van zaken in de gaten. (foto: UWM/gsv)
Aan de boorden van de Lange Haven verrichtten Patrick Gunneweg en Louis van der Leeden de loting en hield (notaris) Jeroen Krabbendam de goede gang van zaken in de gaten. (foto: UWM/gsv) (Foto: )

Hermes DVS verdedigt zaterdag 25 juni op Harga de in 2019 na winst op Excelsior’20 verworven Schiedamse titel. De lichtblauwen doen dat na 5-1 verlies tegen DVO’32 in het duel om de SuperCup en de pijnlijke 0-9 oorwassing in het eerste duel van de nacompetitie. 

“Dat was heel slecht”, sombert trainer Gokhan Cayir. Het overkwam zijn formatie na een verrassend goed seizoen, die 17 overwinningen, 2 gelijke spelen en slechts 3 nederlagen opleverde. En dan volgt aan het einde van die mooie reeks het blamerende verlies tegen Graaf Willem II/VAC. 

“Vervelend. Zelfs heel vervelend”, voelt Cayir. “Verliezen is nooit leuk, maar 9-0 komt wel heel hard aan.” In de aanloop naar het Schiedamse toernooi heeft hij zijn mannen vrijaf gegeven. “Alleen donderdag trainen we nog een keer. Zaterdag moeten we er staan en er, zeker omdat we thuis spelen, voluit voor gaan.”

De loting:

Poule A: Excelsior’20, SVV en Hermes DVS

Poule B: PPSC, HBSS en KethelSpaland/zo

Aanvang: 10.00 uur. 

Finale: ca 15.30 uur

--------------------------------------------

In het rijtje deelnemers ontbreekt KethelSpaland/za. Dat meldde zich af, omdat, verklaart TC-lid Ronald Scholte, trainer Manuel Visser vertrekt, andere trainers met vakantie zijn en spelers al weken stil staan en haast niet beschikbaar zijn.

Jeugdkampioenen

Zaterdag speelden 22 jeugdteams om het Schiedams kampioenschap. Excelsior’20 werd ‘topscorer’ en won met JO11, JO13 en JO15. KethelSpaland pakte met JO9 en JO17 twee eindzeges.

De organisatoren loofden Hermes DVS: “Het toonde zich een geweldig gastheer en trakteerde de spelers ook nog op ijs, fruit en limonade,”