‘Raken we onze speelplek kwijt?’

Algemeen

Op vrijdag 24 juni gaat de Kindergemeenteraad van Schiedam in de Aleidazaal van het stadskantoor in Gesprek met de Stad. De kinderen presenteren hun adviezen over het thema Wijken – waar zij de afgelopen tijd onderzoek naar hebben gedaan – en gaan hierover in gesprek met aanwezige kinderen, beleidsmakers en andere professionals uit de stad. Het thema Wijken volgt op natuurlijke wijze op het onderwerp van hun vorige serie adviezen over Fijn Opgroeien.
Waar dat blok vooral ging over wat er in het algemeen nodig is om als kind fijn te kunnen opgroeien, wordt nu verder ingezoomd op hoe het ontwerp, de omstandigheden en de voorzieningen in een wijk daaraan bijdragen. De kinderen hebben daarvoor in lessen nieuwe kennis opgedaan, ze hebben onderzoek gedaan, zijn in gesprek gegaan met professionals, zoals een projectontwikkelaar, en hebben een excursie ondernomen naar de wijk Nieuwland.
Die bestemming is niet toevallig gekozen, want onlangs is via de Kindergemeenteraad een brief gestuurd aan de burgemeester door leerlingen van basisschool De Taaltuin. In die brief uitten de leerlingen hun zorgen over de nieuwe plannen voor het Doctor Wibautplein, waar nu nog een fijne en grote speelplek te vinden is, maar waar in de nabije toekomst extra huizen gebouwd zullen worden. Zo kreeg de Kindergemeenteraad een uiterst actuele casus. Voor eenieder die belangstelling heeft, is de presentatie van het advies live bij te wonen. Geïnteresseerden dienen zich daarvoor wel uiterlijk 22 juni aan te melden door te mailen naar: viabartfase@dekleineambassade.nl.