Joke Ballijns kijkt rond in Schiedam: Feest voor de 60-jarige huwelijken

Algemeen
Joke Ballijns
Joke Ballijns (Foto: )

“Wat een reacties heb ik gehad over mijn vorige column en de klachten zijn zeker nog niet opgelost, maar ik wil het nu hebben over mijn afgelopen week, ben maar begonnen met het stoppen van calorieën tellen, want dat had met al die feestjes echt geen zin. Begon woensdag met een BBQ verzorgd door de Zonnebloem, zoals gewoonlijk uitstekend verzorgd door de vrijwilligers die zo vrolijk, lief en vooral behulpzaam zijn, klasse mensen.”
“Maar waar ik ook erg naar uitkeek was het feestje voor de 60-jarige huwelijken. Elk jaar worden deze echtparen door onze burgemeester Cor Lamers uitgenodigd (in welke gemeente wordt dit ook nog gedaan?) om dit te vieren. Alleen gooide Corona al twee jaar roet in het eten en waren er dit jaar zelfs echtparen die er al 63 jaar lief en leed hebben opzitten.”
“Normaliter wordt dit op het stadhuis gevierd, maar om 69 echtparen met hun aanhang goed te kunnen ontvangen, was meer ruimte nodig, dus was deze keer de foyer van het Theater aan de Schie dé plaats om het te vieren, gelukkig want hier kon men goed uit de voeten, en dat gold zeker voor de rolstoeldansdemonstratie van Alex Glijn met zijn vrouw Jaqueline.”
“Maar omdat ikzelf er pas 56 jaar huwelijk op heb zitten, hield ik een beetje van de zijkant de boel eens goed in de gaten en geloof mij wat heb ik zitten genieten. Als je bedenkt dat de meeste mensen toch wel 80+ zijn, zie ik prachtig uitgedoste paren, de meeste in het bezit van hun trouwfoto’s om te pronken, men kon ook nog nieuwe trouwfoto’s laten maken en daar werd druk gebruik van gemaakt.”
“Er zijn een paar thema’s op zo’n dag die altijd terugkomen en men begint met het aansnijden van de bruidstaart door de burgemeester en zijn vrouw, alleen dat lukt dit jaar niet met ruim 170 genodigden, maar het gebak ging er vlot in, zo ook na de koffie een advocaatje met slagroom en als kers op de taart een sprankelend optreden van Imca Marina. Dit jaar al voor de 22e keer en wat een conditie heeft die vrouw zeg, dat springt rond (zelfs met een blessure) alsof ze 30 is en hoe zij een zaal bespeelt geloof mij, dat kan er maar één. Zo grappig om te zien hoe mensen op haar ontwapende zang en dans reageren, want een ding is overduidelijk, iedereen heeft het enorm naar zijn zin. Het is dat de burgemeester klaar staat met een enorme bos bloemen, verdenk haar ervan dat ze anders nog aan het zingen was geweest. Ook aan zo’n feest komt echt een einde en na afloop krijgen alle bruidsparen nog een aandenken aan deze dag.”
“Als alles goed gaat komt er volgend jaar weer een editie vanuit het Stadhuis, nu maar hopen dat ik weer een uitnodiging krijg #durftevragen# . Nu nog zondag de haring uitproberen bij Soos Blauwhuis met optreden van het Shantykoor en dan op maandag de rem erop en weer calorieën tellen, maar deze week neemt niemand mij weer af.”