Feest voor 60-jaar-gehuwden in Foyer van theater

Algemeen
Alex en Jacqueline Glijn geven een rolstoeldansdemonstratie
Alex en Jacqueline Glijn geven een rolstoeldansdemonstratie (Foto: Marius Schinkel)

Gemeente Schiedam organiseerde donderdag 16 juni 2022 een feest voor 60-jaar-gehuwden. Een feest dat al sinds 2009 twee keer per jaar wordt gehouden in het oude stadhuis. Deze keer waren ook 61- en 62-jaar-gehuwden uitgenodigd. Dit omdat het feest in 2020 en 2021 niet kon doorgaan vanwege corona.

Door Kathy Huitema

De animo om de happening bij te wonen was groot. Daarom werd uitgeweken naar de foyer van het Theater aan de Schie, waar voldoende ruimte was om de vele bruidsparen te ontvangen. Het ontbrak hen aan niets. Een hartelijk woord van welkom door burgemeester Lamers, koffie met gebak en feestelijke hapjes en drankjes.
Geen feest voor 60-jaar-gehuwden zonder Imca Marina. Ieder jaar vermaakt ze de aanwezigen met leuke anekdotes, maar vooral met het zingen van haar uitbundige hits. Als ze ‘Vino (Waar Blijft De Wijn)’ inzet, deint, zingt en danst de hele zaal in driekwartsmaat mee. Imca is ook BABS (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand). Ze herhaalt de huwelijksbelofte van zoveel jaar geleden. ‘En wat is daarop uw antwoord?’ Alle bruidsparen antwoorden volmondig ‘JA!’
Gezien de beschikbare ruimte in de foyer kon ook iets anders worden aangeboden: een dansdemonstratie. Schiedams bekendste buurtagent Alex Glijn danste eerst met Petra van Wouw, daarna met zijn vrouw Jacqueline. Hij vormt met haar een van de bekendste rolstoeldansparen in Nederland. Het paar is bekend van het programma ‘Holland’s Got Talent’, waar zij het Nederlandse publiek lieten kennismaken met hun passie. Hiermee zetten ze rolstoeldansen op de kaart. De dansdemonstratie was van grote klasse. Wist Imca nog iedereen van zijn stoel te krijgen, Alex en Jacqueline zorgden er voor dat iedereen op het puntje van zijn stoel bleef zitten. Vol bewondering en ontroering werd hun dansen gadegeslagen. Er werden zelfs traantjes weggepinkt, zoveel schoonheid zat er in hun danskunst.
Het was een geslaagde middag. Voor de bruidsparen, maar ook voor burgemeester Lamers. ‘Wat geweldig om dit weer voor zoveel inwoners van Schiedam te organiseren. En wat mooi om te zien dat iedereen er zo van geniet.’ Via een virtuele fotoshoot konden alle deelnemende echtparen ook nog op de foto op het bordes van het oude stadhuis, waar velen van hen zestig jaar geleden zijn getrouwd. Als aandenken kregen ze een miniatuurbeeldje mee van het oude stadhuis.