Agenda voor Schiedam

Algemeen
Kom tuinen kijken bij volkstuinvereniging Thurlede
Kom tuinen kijken bij volkstuinvereniging Thurlede (Foto: foto: Ada de Vette)

donderdag 23 juni

Wajang Foxtrot. Lezing door drs. Carl Nix.

Wajang FoxtrotDe uitgave ‘Wajang Foxtrot’ neemt de bezoeker mee naar de wereld van de (lndo-)Europese muziek in Indië aan de hand van een bijzondere collectie van Indische bladmuziek in het bezit van de Atlas Van Stolk.  Carl Nix was hoofdconservator van de Atlas van Stolk, een verzameling van meer dan 150.000 prenten en tekeningen die, als het ware een film vormen waarin de geschiedenis van Nederland wordt verteld. TicketsTicketprijs is €5,- voor museumkaarthouders, Rotterdampashouders en leden van de Vriendenvereniging en €12,50 voor overige bezoekers. Entree is inclusief een museumbezoek en welkomstdrankje. Achteraf kan men desgewenst deelnemen aan een proeverij van Indisch/Molukse jenevers en likeuren voor €10,-Tickets via https://www.jenevermuseum.nl/

vrijdag 24 juni

Inloopspreekuur Humanitas

In het gezondheidscentrum Noord, Kerklaan 33, Schiedam, is er elke vrijdag van 13 tot 15 uur inloopspreekuur. Een vrijwilliger van Humanitas helpt mensen met het lezen en begrijpen van brieven, ze beantwoorden vragen over geldzaken: schulden, toeslagen, belasting. Een afspraak maken is niet nodig. Wel graag even melden bij de balie op de eerste verdieping.

zaterdag 25 juni

Kom tuinen kijken bij volkstuinvereniging Thurlede

Op zaterdag 25 juni organiseert volkstuinvereniging Thurlede een open tuinen dag. Niet om nieuwe leden te werven (volkstuinieren is weer zo populair dat er een ledenstop is) maar om aan Schiedammers te laten zien hoe mooi het op het volkstuincomplex is, en wat een diversiteit aan tuinen er is. Tussen 13.00-16.00 uur kunnen bezoekers langskomen op het complex en ook op een aantal tuinen, die speciaal voor die dag zijn opengesteld. Ze kunnen een kijkje nemen, een praatje maken en tips krijgen over tuinieren. Veel tuinders hebben immers jarenlange ervaring, en die willen ze graag delen met de bezoekers die langskomen. Er doen zo’n twintig tuinders mee.

Mensen die trots zijn op hun tuin of die het gewoon leuk vinden om te laten zien op welke manier zij tuinieren. En juist de diversiteit van al die tuinen maakt het volkstuinieren zo leuk. Dus bent u altijd al nieuwsgierig geweest naar wat er gebeurt achter de hekken van het volkstuincomplex, kom dan op 25 juni naar de open tuinen dag. U kunt bij de tuinwinkel (die u vindt bij de ingang van het complex op Parkweg 428) een flyer en plattegrond ophalen waarop de deelnemende tuinen vermeld staan. Deze tuinen zijn ook te herkennen aan een bordje aan het tuinhek. De tuinders vertellen u graag alles over hun tuin.