Kom tuinen kijken bij volkstuinvereniging Thurlede
Kom tuinen kijken bij volkstuinvereniging Thurlede (Foto: foto: Ada de Vette)

Agenda voor Schiedam

Algemeen

donderdag 23 juni

Wajang Foxtrot. Lezing door drs. Carl Nix.

Wajang FoxtrotDe uitgave ‘Wajang Foxtrot’ neemt de bezoeker mee naar de wereld van de (lndo-)Europese muziek in Indië aan de hand van een bijzondere collectie van Indische bladmuziek in het bezit van de Atlas Van Stolk.  Carl Nix was hoofdconservator van de Atlas van Stolk, een verzameling van meer dan 150.000 prenten en tekeningen die, als het ware een film vormen waarin de geschiedenis van Nederland wordt verteld. TicketsTicketprijs is €5,- voor museumkaarthouders, Rotterdampashouders en leden van de Vriendenvereniging en €12,50 voor overige bezoekers. Entree is inclusief een museumbezoek en welkomstdrankje. Achteraf kan men desgewenst deelnemen aan een proeverij van Indisch/Molukse jenevers en likeuren voor €10,-Tickets via https://www.jenevermuseum.nl/

vrijdag 24 juni

Inloopspreekuur Humanitas

In het gezondheidscentrum Noord, Kerklaan 33, Schiedam, is er elke vrijdag van 13 tot 15 uur inloopspreekuur. Een vrijwilliger van Humanitas helpt mensen met het lezen en begrijpen van brieven, ze beantwoorden vragen over geldzaken: schulden, toeslagen, belasting. Een afspraak maken is niet nodig. Wel graag even melden bij de balie op de eerste verdieping.

zaterdag 25 juni

Kom tuinen kijken bij volkstuinvereniging Thurlede

Op zaterdag 25 juni organiseert volkstuinvereniging Thurlede een open tuinen dag. Niet om nieuwe leden te werven (volkstuinieren is weer zo populair dat er een ledenstop is) maar om aan Schiedammers te laten zien hoe mooi het op het volkstuincomplex is, en wat een diversiteit aan tuinen er is. Tussen 13.00-16.00 uur kunnen bezoekers langskomen op het complex en ook op een aantal tuinen, die speciaal voor die dag zijn opengesteld. Ze kunnen een kijkje nemen, een praatje maken en tips krijgen over tuinieren. Veel tuinders hebben immers jarenlange ervaring, en die willen ze graag delen met de bezoekers die langskomen. Er doen zo’n twintig tuinders mee.

Mensen die trots zijn op hun tuin of die het gewoon leuk vinden om te laten zien op welke manier zij tuinieren. En juist de diversiteit van al die tuinen maakt het volkstuinieren zo leuk. Dus bent u altijd al nieuwsgierig geweest naar wat er gebeurt achter de hekken van het volkstuincomplex, kom dan op 25 juni naar de open tuinen dag. U kunt bij de tuinwinkel (die u vindt bij de ingang van het complex op Parkweg 428) een flyer en plattegrond ophalen waarop de deelnemende tuinen vermeld staan. Deze tuinen zijn ook te herkennen aan een bordje aan het tuinhek. De tuinders vertellen u graag alles over hun tuin.

Afbeelding
Interviews op Stationsplein leveren bijdrage aan participatieplan Algemeen 2 jul, 11:37
Afbeelding
Huizenmarkt begint af te koelen: gemiddeld hypotheekbedrag daalt voor het eerst in drie jaar Algemeen 1 jul, 15:00
Afbeelding
Zeven diploma’s aangepast zwemmen Algemeen 1 jul, 14:23
Afbeelding
Door personeelstekort gaat geboortezorg Vlietland samen met Gasthuis Algemeen 1 jul, 13:13
Afbeelding
M.C.M. de Groot-speld voor Patricia van Aaken Algemeen 1 jul, 11:31
Afbeelding
In Schiedam dit jaar voor het eerst padden overgezet Algemeen 1 jul, 09:50
Afbeelding
Ontmoet & Groet: Maarten Bel Algemeen 1 jul, 07:34
Afbeelding
Ouderwets brandje blussen, met een emmertje water in Prinses Beatrixpark Schiedam Algemeen 30 jun, 16:51
Afbeelding
De Fotowerkplaats via Tone & Image naar Huis van de Muziekfotografie Algemeen 30 jun, 14:23
Afbeelding
Coalitieakkoord levert kleurrijk beleid en liefst vier nieuwe wethouders op Algemeen 30 jun, 12:34
Afbeelding
Zwart Nazarethwandeling: op pad met de Historische Vereniging Schiedam Algemeen 30 jun, 07:09
Afbeelding
In Memoriam: Netty Hooghuis, roekeloos gastvrij Algemeen 29 jun, 14:23
Afbeelding
Ondernemersvereniging Passage Schiedam neemt officieel afscheid van oud-voorzitter Ed Vriethoff Algemeen 29 jun, 12:34
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Schiedam

Op Rodi Schiedam volg je het laatste nieuws uit Schiedam. Rodi Schiedam informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Schiedam

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Schiedam in je mailbox.