HBSS onttroont Hermes DVS

Algemeen
De oranjehemden van trainer Toon Wolters lieten duidelijke blijken blij te zijn met hun nieuwe status als Schiedams kampioen. (Foto: UWM/gsv)
De oranjehemden van trainer Toon Wolters lieten duidelijke blijken blij te zijn met hun nieuwe status als Schiedams kampioen. (Foto: UWM/gsv) (Foto: )

Gescoord werd er nauwelijks. Het toernooi om het Schiedams voetbalkampioenschap leverde magere uitslagen op en in zeven wedstrijden een totaalscore van welgeteld twaalf doelpunten. Zo ook in de finale tussen titelverdediger Hermes DVS en HBSS. Naigy Klepke nam de 1-0 en daarmee de eindscore voor zijn rekening. Het zorgde ervoor dat de wisselbokaal van het lichtblauwe naar het oranjekamp verhuisde.

Door GERARD S. verver

Daarmee rondde HBSS het seizoen, waarin het periodekampioen werd maar dat niet verzilverde, alsnog af met een prijs. Het zorgt voor voldoening, maar voelt niet aan als een goedmaker voor het missen van de promotie. “Nee, deze Cup maakt de competitie niet goed. Dat we daarin de eindstreep niet haalden heeft niet gelegen aan de jongens. Die hebben gevochten als leeuwen en eruit gehaald wat er in zat. Dan mis je in de periode-finale tegen Zuidland drie, vier geblesseerde spelers zonder dat er gelijkwaardige vervangers achter te staan. Nee, ik heb mijn jongens niets te verwijten.”

Bovendien, zo merkte hij, heeft de coronastop, zijn sporen achter gelaten. “Ik heb een fantastische groep. Met veelal jongens op leeftijd. Die hebben wat meer tijd nodig om fit te worden. Dat vind je terug in de uitslagen. Dat ze bijvoorbeeld uit bij VFC een topwedstrijd spelen en op zijn minst gelijkwaardig zijn aan de kampioen, heeft dan weer alles te maken, met de ziekenboeg. Die was op dat moment leeg en als we compleet zijn zijn we tot veel in staat.”

Op naar volgend jaar dus. Verwacht van Wolters echter geen prognose. “Natuurlijk gaan we proberen zo hoog mogelijk te eindigen. Maar laat ik realistisch zijn. Wij hebben ons versterkt, anderen ook. Geen idee waar dat toe gaat leiden.”

Veertig strafschoppen   

HermesDVS en KethelSpaland hielden elkaar in de halve finale met 1-1 in evenwicht. Daarna volgden strafschoppen. Pas bij de veertigste lukte het Hermes afstand te nemen en de finale binnen te stappen.

De uitslagen

Poule A: Excelsior’20-SVV 1-1, SVV-Hermes DVS 0-2, Hermes DVS-Excelsior’20 1-0. Poule B: PPSC-KethelSpaland/zo 0-0, KethelSpaland-HBSS 0-0, HBSS-PPSC 2-1.

Halve finale: HermesDVS-KethelSpaland/zo 1-1 (HDVS wns), HBSS-Excelsior20 1-0. Finale: HBSS-Hermes DVS 1-0.