De oranjehemden van trainer Toon Wolters lieten duidelijke blijken blij te zijn met hun nieuwe status als Schiedams kampioen. (Foto: UWM/gsv)
De oranjehemden van trainer Toon Wolters lieten duidelijke blijken blij te zijn met hun nieuwe status als Schiedams kampioen. (Foto: UWM/gsv) (Foto: )

HBSS onttroont Hermes DVS

Algemeen

Gescoord werd er nauwelijks. Het toernooi om het Schiedams voetbalkampioenschap leverde magere uitslagen op en in zeven wedstrijden een totaalscore van welgeteld twaalf doelpunten. Zo ook in de finale tussen titelverdediger Hermes DVS en HBSS. Naigy Klepke nam de 1-0 en daarmee de eindscore voor zijn rekening. Het zorgde ervoor dat de wisselbokaal van het lichtblauwe naar het oranjekamp verhuisde.

Door GERARD S. verver

Daarmee rondde HBSS het seizoen, waarin het periodekampioen werd maar dat niet verzilverde, alsnog af met een prijs. Het zorgt voor voldoening, maar voelt niet aan als een goedmaker voor het missen van de promotie. “Nee, deze Cup maakt de competitie niet goed. Dat we daarin de eindstreep niet haalden heeft niet gelegen aan de jongens. Die hebben gevochten als leeuwen en eruit gehaald wat er in zat. Dan mis je in de periode-finale tegen Zuidland drie, vier geblesseerde spelers zonder dat er gelijkwaardige vervangers achter te staan. Nee, ik heb mijn jongens niets te verwijten.”

Bovendien, zo merkte hij, heeft de coronastop, zijn sporen achter gelaten. “Ik heb een fantastische groep. Met veelal jongens op leeftijd. Die hebben wat meer tijd nodig om fit te worden. Dat vind je terug in de uitslagen. Dat ze bijvoorbeeld uit bij VFC een topwedstrijd spelen en op zijn minst gelijkwaardig zijn aan de kampioen, heeft dan weer alles te maken, met de ziekenboeg. Die was op dat moment leeg en als we compleet zijn zijn we tot veel in staat.”

Op naar volgend jaar dus. Verwacht van Wolters echter geen prognose. “Natuurlijk gaan we proberen zo hoog mogelijk te eindigen. Maar laat ik realistisch zijn. Wij hebben ons versterkt, anderen ook. Geen idee waar dat toe gaat leiden.”

Veertig strafschoppen   

HermesDVS en KethelSpaland hielden elkaar in de halve finale met 1-1 in evenwicht. Daarna volgden strafschoppen. Pas bij de veertigste lukte het Hermes afstand te nemen en de finale binnen te stappen.

De uitslagen

Poule A: Excelsior’20-SVV 1-1, SVV-Hermes DVS 0-2, Hermes DVS-Excelsior’20 1-0. Poule B: PPSC-KethelSpaland/zo 0-0, KethelSpaland-HBSS 0-0, HBSS-PPSC 2-1.

Halve finale: HermesDVS-KethelSpaland/zo 1-1 (HDVS wns), HBSS-Excelsior20 1-0. Finale: HBSS-Hermes DVS 1-0.

Afbeelding
Inzittenden onder schot uit auto gehaald nadat omstanders een geweer zagen Algemeen 12 aug, 19:40
Afbeelding
Stadstuinieren zorgt voor verse groenten voor cliënten van de Voedselbank Algemeen 12 aug, 12:34
Afbeelding
Werk aan tramkeerlus start dinsdag Algemeen 12 aug, 11:03
Afbeelding
Jacques Tange dropt zijn unieke, niet verwisselbare digitale kunstwerken Algemeen 12 aug, 10:10
Afbeelding
Herdenken einde Tweede Wereldoorlog op 15 augustus Algemeen 12 aug, 08:23
Afbeelding
Boek van de maand: Bonnie Garmus - Lessen in Chemie Algemeen 11 aug, 14:23
Afbeelding
‘Gaan zonder woord’, dat gebeurt niet in Schiedam Algemeen 11 aug, 12:34
Afbeelding
Vijf tips om thuis snel water te besparen Algemeen 11 aug, 08:14
Afbeelding
Pas op voor gezondheidsproblemen met de warmte! Algemeen 10 aug, 16:59
Afbeelding
Scootmobieltocht: ‘Schiedamse Bastaards’ op pad Algemeen 10 aug, 14:23
Afbeelding
Bouw in de groenste straat van Schiedam Algemeen 10 aug, 12:34
Afbeelding
‘Jong en oud’ leiden Ventura’s mannen Algemeen 10 aug, 07:58
Afbeelding
Het Schiedam van Kor Kegel: Droogte in Holland Waterland Algemeen 9 aug, 16:36
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Schiedam

Op Rodi Schiedam volg je het laatste nieuws uit Schiedam. Rodi Schiedam informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Schiedam

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Schiedam in je mailbox.