‘We kunnen de tweede klasse aan’

Algemeen
Nexus zette een bus in om de aanhang naar Badhoevedorp te brengen. Vandaar dat er daar al massaal feest gevierd kon worden. (Foto: SANDER VAN DER HEIDE)
Nexus zette een bus in om de aanhang naar Badhoevedorp te brengen. Vandaar dat er daar al massaal feest gevierd kon worden. (Foto: SANDER VAN DER HEIDE) (Foto: )

De zenuwen moet het Nexus-achttal in de over alles-of-niets beslissende wedstrijd in en tegen Badhoevedorp door de hoofden gekolkt hebben. Promotie was zo dichtbij, de winnende treffer niet. Dertig seconden te gaan en 13-13. Een uitslag, die lege handen zou opleveren. Dan zijn er toch twee handen, die de bal de juiste richting geven.

“We hadden steeds op achterstand gestaan”, kijkt aanvoerder Juliette van Schie terug op de wonderbaarlijke ontknoping, “maar zijn erin blijven geloven. Zeker toen Lisa (Stouten, red.) voor de gelijkmaker zorgde en Nick, die al vijfmaal scoorde, in het aanvallende vak terecht kwam. Nog dertig seconden te gaan. En 13-14”.

“Alles wat ik in handen kreeg ging erin”, kijkt Nick Pak terug op zijn winnende treffer. De dertiger was eigenlijk al met korfbalpensioen. Wel met de toezegging “als jullie me nodig hebben, ben ik er”. En hij leverde. Zorgde voor de winnende treffer. Toch eist hij de eer niet op. “Welnee. Ik mag dan de afmaker zijn, de rest doet het zware werk.”

Nick Pak: ‘Alles wat ik in handen kreeg ging erin’ 

Het was de apotheose van een veldseizoen, waarin aanvankelijk wat te makkelijk punten verspeeld werden. Nadat eerst in de zaal de tweedeklasse-status veilig gesteld werd, leefde het achttal van trainer Mario Bernard buiten helemaal op. “Dan is het mooi, dat we met promotie en vervolgens ook met een kampioenschap konden afsluiten.”

In Thurlede leeft het vertrouwen, dat Nexus in de tweede klasse meer kan zijn dan een rechterrijtje-club. “We spelen al zo lang samen, weten elkaar te vinden en kennen elkaars kwaliteiten”, oordeelt Juliette van Schie. “Als we allemaal goed zijn, zijn we sterk.”