Sportprijs voor toppitcher

Algemeen
Wethouder Antoinette Laan reikte woensdag in de hal van het stadskantoor de sportprijs uit aan honkballer Aaron de Groot.
Wethouder Antoinette Laan reikte woensdag in de hal van het stadskantoor de sportprijs uit aan honkballer Aaron de Groot. (Foto: GSV)

Eigenlijk had Aaron de Groot (23) de ‘versierselen’, die horen bij de Sporter van het Jaar 2021 al in februari in ontvangst kunnen nemen. Het gebeurde echter vier maanden later pas.

De talentvolle pitcher was namelijk in oktober, na een druk seizoen waarin hij met Curaçao/Neptunus net naast de nationale titel greep, naar de States afgereisd om zich weer op Park University Gilbert te melden waar hij de heuvel bemande van het college-team en inmiddels is afgestudeerd . De ceremonie moest dus even in de wacht. Nu hij weer terug is en zich bij Neptunus gemeld heeft, was het ook tijd om hem naar het stadskantoor te halen. Voor De Groot was 2021 echt een topjaar. En niet alleen, omdat Neptunus de eindstrijd om de nationale titel haalde. 

2021 topjaar voor Aaron de Groot

Ook internationaal timmerde hij aan de weg, Met het Koninkrijksteam Onder-23 werd hij Europees kampioen, werd uitgeroepen tot beste werper, mocht met Jong Oranje naar het WK in Mexico en pakte met het grote Oranje eveneens de Europese titel.  

Inmiddels is ook een medaille met zijn naam toegevoegd aan de Ere-ring, die sinds maart 2021 in de hal van het Schiedamse stadskantoor hangt. Die ring telt meer dan honderd medailles van Schiedammers, die in het verleden tot aan het heden een sportprestatie van formaat leverden. Ook is er nu een informatiebord waar via een QR-code de verhalen te lezen zijn achter de prestaties van de gelauwerde sporters.

Meer op: https://www.rodi.nl/schiedam