Ed Vriethoff, oud-voorzitter van ondernemersvereniging Passage Schiedam.
Ed Vriethoff, oud-voorzitter van ondernemersvereniging Passage Schiedam. (Foto: Paul Meuldijk)

Ondernemersvereniging Passage Schiedam neemt officieel afscheid van oud-voorzitter Ed Vriethoff

Algemeen

Ed Vriethoff nam in september 2021 al afscheid als voorzitter van de Ondernemersvereniging Passage Schiedam. Vriethoff droeg zijn werkzaamheden over aan Ruud van Noordennen. Destijds was er geen ruimte voor een officieel afscheid. Als bestuurslid stond Vriethoff de ondernemers met hart en ziel bij tijdens de roerige Corona periode.

Echter is het nu tijd om op een gepaste manier afscheid te nemen van de oud-voorzitter en wel met een groot feest. Vriethoff kan terugkijken op een mooie periode als voorzitter. Onder zijn voorzitterschap werden talloze festiviteiten georganiseerd waaronder het 12,5 jarig en het lanceren van de nieuwe huisstijl.

Vriethoff was een groot voorstander van het trakteren van de bezoekers van de Passage. Jarenlang werd er onder zijn leiding gratis ijs uitgedeeld in augustus, waren er oliebollen in december en natuurlijk allerlei gratis activiteiten.

Niet alleen de ondernemersvereniging van de Passage had een prima voorzitter aan hem; ook het centrummanagement van Schiedam kon op zijn steun en inzet binnen hun bestuur rekenen. Jarenlang was Vriethoff ook hier actief als voorzitter en kwam op voor zijn collega ondernemers in overleggen met overheid, gemeente en politie.

Joke van Akkeren die vanaf de opening van het overdekte centrum bij de promotie van de Passage betrokken was, heeft fijne herinneringen aan hun samenwerking: “Ed was een voorzitter die veelal op de achtergrond werkzaam was, maar waar niemand omheen kon. Het belang van ‘zijn’ Passage stond heel hoog op zijn to-do-lijstje. Waar hij zijn moest, daar was hij, maar een voorzitter van lintjes doorknippen, dat was hij niet. Die poespas hoefde voor hem niet zo, daar was hij ook te bescheiden voor.”
De ondernemers van de Passage gaan Vriethoff en zijn tomeloze inzet voor het winkelgebied enorm missen, maar ze respecteren zijn besluit en gunnen hem alle goeds voor de toekomst. Of zij hem nog gaan zien in de Passage? Daar twijfelt niemand aan.

Voorafgaand aan zijn vertrek als voorzitter verkocht Vriethoff zijn geliefde The Readshop. De winkel zal per 1 juli officieel worden overgedragen.


Muziek maken is goed voor het kinderbrein

De Wijkcultuurklas Blokfluit van de basisscholen in Noordrand Schiedam werd afgelopen zaterdag afgesloten met een blokfluitconcert. Meerdere kinderen hebben 10 weken lang tijdens deze naschoolse activiteit geleerd om blokfluit te spelen en de eerste muzieknootjes te leren.

En dat heeft blokfluitjuf Elena goed gedaan, zo was te horen tijdens een afsluitend ‘concertje’ in de zaal van muziekvereniging Sint Radboud in Kethel. Daar speelde ook een groepje leerling-muzikanten van Radboud en werden diverse blaasmuziekinstrumenten getoond. Samen spelen en muziek maken is niet alleen leuk, het is ook goed voor het brein van jonge kinderen. De Wijkcultuurklassen worden georganiseerd door de Bibliotheek Schiedam in samenwerking met lokale partners. Na de schoolvakantie starten weer nieuwe muzieklessen bij Radboud op diverse blaasinstrumenten en slagwerk. Ook proeflessen zijn mogelijk. Kinderen die interesse hebben kunnen met hun ouders het contactformulier invullen op de website van Sint Radboud: www.sintradboud.nl. En kijk ook op de website jeugdfondssportencultuur.nl of ouders in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de kosten. Zo kan iedereen meedoen.

Afbeelding
Gezocht: activiteiten voor tijdelijk plein naast glasfabriek Algemeen 9 aug, 15:56
Afbeelding
Queen Mary 2 bezoekt Rotterdam voor het eerst in 10 jaar Algemeen 9 aug, 10:30
Afbeelding
Heinenoordtunnel (A29) medio augustus dicht voor onderhoudswerkzaamheden Algemeen 9 aug, 09:14
Afbeelding
Excelsior haalt het net niet Algemeen 8 aug, 14:23
Afbeelding
SPORT in het KORT Algemeen 8 aug, 12:34
Afbeelding
SVV maakt herstart in de kelderklasse Algemeen 8 aug, 10:31
Afbeelding
Orgelconcert door Arjen Leistra Algemeen 6 aug, 12:34
Afbeelding
Foto van de week: warme zomerdag Algemeen 5 aug, 12:34
Afbeelding
Vakantiestress en ontspanning Algemeen 5 aug, 08:15
Afbeelding
Boswachter zoekt vrijwillige rechterhand in natuurgebieden Algemeen 4 aug, 14:23
Afbeelding
Schiedam koestert zijn molens - daar hoort bescherming van de skyline bij Algemeen 4 aug, 12:34
Afbeelding
Brandweer rukt uit voor vuilverbranding in tuin aan de Vlaardingerdijk Algemeen 4 aug, 12:02
Afbeelding
Ingezonden brief: Subsidiestop ouderenbeleid Algemeen 4 aug, 08:12
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Schiedam

Op Rodi Schiedam volg je het laatste nieuws uit Schiedam. Rodi Schiedam informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Schiedam

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Schiedam in je mailbox.