Muziek maken is goed voor het kinderbrein

Algemeen
De blokfluiters spelen voor hun ouders, zusjes en broertjes en opa’s en oma’s onder leiding van juf Elena.
De blokfluiters spelen voor hun ouders, zusjes en broertjes en opa’s en oma’s onder leiding van juf Elena. (Foto: PR Sint Radboud)

De Wijkcultuurklas Blokfluit van de basisscholen in Noordrand Schiedam werd afgelopen zaterdag afgesloten met een blokfluitconcert. Meerdere kinderen hebben 10 weken lang tijdens deze naschoolse activiteit geleerd om blokfluit te spelen en de eerste muzieknootjes te leren.

En dat heeft blokfluitjuf Elena goed gedaan, zo was te horen tijdens een afsluitend ‘concertje’ in de zaal van muziekvereniging Sint Radboud in Kethel. Daar speelde ook een groepje leerling-muzikanten van Radboud en werden diverse blaasmuziekinstrumenten getoond. Samen spelen en muziek maken is niet alleen leuk, het is ook goed voor het brein van jonge kinderen. De Wijkcultuurklassen worden georganiseerd door de Bibliotheek Schiedam in samenwerking met lokale partners. Na de schoolvakantie starten weer nieuwe muzieklessen bij Radboud op diverse blaasinstrumenten en slagwerk. 

Ook proeflessen zijn mogelijk. Kinderen die interesse hebben kunnen met hun ouders het contactformulier invullen op de website van Sint Radboud: www.sintradboud.nl. En kijk ook op de website jeugdfondssportencultuur.nl of ouders in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de kosten. Zo kan iedereen meedoen.