Zwart Nazarethwandeling: op pad met de Historische Vereniging Schiedam

Algemeen
Personeel van distilleerderij J.J. Meder op de binnenplaats van het bedrijf aan de Noordvest. Ca. 1910.
Personeel van distilleerderij J.J. Meder op de binnenplaats van het bedrijf aan de Noordvest. Ca. 1910. (Foto: Beeldbank Gemeentearchief Schiedam, nr 37486)

Op zondag 3 juli kunnen belangstellenden op pad met de Historische Vereniging Schiedam. Om 14.00 vertrekt de Zwart Nazarethwandeling vanaf de bibliotheek (Koopmansbeurs of Korenbeurs) aan de Lange Haven 145. 

Deze wandeling neemt de deelnemers mee naar de tijd van het rijke Schiedamse Jeneververleden en speelt zich vooral af in en om de Brandersbuurt. Branderijen, distilleerderijen en alle aanverwante bedrijfstakken komen ter sprake. 

Duur en groepsgrootte

De wandeling duurt 1 tot 1,5 uur. De groepsgrootte wordt beperkt tot maximaal 15 personen. Bij meer deelnemers wordt er een nieuwe groep gemaakt. Deelnemers kunnen zich aanmelden voor de wandeling op twee manieren: door het formulier in te vullen op de site van de Historische Vereniging Schiedam: https://historischeverenigingschiedam.nl/wandelingen/zwart-nazareth/, of door een bericht te sturen naar wandelingen@historischeverenigingschiedam.nl. Aanmelding is niet verplicht, maar wel fijn, met het oog op het eventueel splitsen van de groep en het inzetten van een tweede gids. 

Kosten

Leden van de Historische Vereniging Schiedam betalen voor de wandeling €2,-, en niet-leden €5,-. 

De Historische Vereniging Schiedam denkt graag mee over een uitstapje voor familie, vrienden, collega’s, verenigingen of andere gezelschappen. De vergoeding die hiervoor wordt gevraagd, is bescheiden en wordt bepaald in overleg. Voor meer info kan men mailen naar Nico de Vries: vrie2023@planet.nl, of bellen naar 06-24943927.