Patricia van Aaken kreeg de M.C.M. de Groot-speld opgespeld door burgemeester Lamers bij haar afscheid.
Patricia van Aaken kreeg de M.C.M. de Groot-speld opgespeld door burgemeester Lamers bij haar afscheid. (Foto: Bob van der Vlist)

M.C.M. de Groot-speld voor Patricia van Aaken

Algemeen

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten mevrouw Patricia van Aaken de M.C.M. de Groot-speld toe te kennen. Zij kreeg de Schiedamse onderscheiding uitgereikt door burgemeester Cor Lamers bij haar afscheid in de gemeenteraad als wethouder van Schiedam.

Patricia van Aaken kreeg haar onderscheiding voor haar zeer betrokken inzet en inbreng in het Schiedamse stadsbestuur. Zij is al sinds 2010 actief in het Schiedamse gemeentebestuur. Vier jaar lang als raadslid en twee periodes van in totaal acht jaar als wethouder. Zo’n periode en inzet is geen standaard gegeven binnen het Schiedamse gemeentebestuur.
Mevrouw Van Aaken heeft zich gedurende vele jaren met grote inzet, deskundigheid en betrokkenheid buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt ten behoeve van de stad Schiedam en haar inwoners. Zij heeft als raadslid altijd meer gedaan dan de basiswerkzaamheden die van een raadslid kunnen worden verwacht. Haar kennis en kunde hebben gezorgd voor een kwaliteitsimpuls van zowel raad als college.
Mevrouw Van Aaken heeft vanuit haar portefeuilles, vooral gericht op het sociaal-maatschappelijk vlak, bijgedragen aan het verbeteren van het welzijn van de inwoners van de stad. Veel van de onderwerpen waar zij zich hard voor maakt hebben betrekking op een breder gebied dan alleen Schiedam. Bovendien is er vaak regionale samenwerking voor nodig. Haar werkwijze kenmerkt zich door kennis en kunde, maar ook onderling vertrouwen en samenwerking. Door ook in commissies plaats te nemen heeft zij extra en nuttig werk verricht. Zowel lokaal als regionaal.

Speld

De M.C.M. de Groot-Speld, uitgevoerd in goud met zilver, geeft de grens aan van de stad Schiedam. De onderscheiding is in 2004 ingesteld om personen te eren die zich buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt op sociaal-maatschappelijk, cultureel-economisch of sportief gebied.

M.C.M. de Groot was een Schiedammer die leefde van 1860 tot 1935 en veel heeft betekend voor Schiedam in de periode rond 1900. Hij stelde zijn vermogen in dienst van sociale vernieuwingen. Zo ijverde hij voor de voor de verbetering van de leefomstandigheden van de Schiedamse arbeidersbevolking. Op het gebied van onderwijs, sociale en maatschappelijke zorg, volkshuisvesting en volksontwikkeling drukte hij een stevig stempel.

Afbeelding
Verueño: Dineren in een verlicht park omringd door oorstrelende livemuziek Algemeen 14 aug, 12:34
Afbeelding
Plofkraak bij Albert Heijn vestiging in Schiedam Algemeen 14 aug, 06:18
Afbeelding
Gezocht: Enthousiaste jongeren voor natuurklussen bij Babbersmolen Algemeen 13 aug, 12:34
Afbeelding
Inzittenden onder schot uit auto gehaald nadat omstanders een geweer zagen Algemeen 12 aug, 19:40
Afbeelding
Stadstuinieren zorgt voor verse groenten voor cliënten van de Voedselbank Algemeen 12 aug, 12:34
Afbeelding
Werk aan tramkeerlus start dinsdag Algemeen 12 aug, 11:03
Afbeelding
Jacques Tange dropt zijn unieke, niet verwisselbare digitale kunstwerken Algemeen 12 aug, 10:10
Afbeelding
Herdenken einde Tweede Wereldoorlog op 15 augustus Algemeen 12 aug, 08:23
Afbeelding
Boek van de maand: Bonnie Garmus - Lessen in Chemie Algemeen 11 aug, 14:23
Afbeelding
‘Gaan zonder woord’, dat gebeurt niet in Schiedam Algemeen 11 aug, 12:34
Afbeelding
Vijf tips om thuis snel water te besparen Algemeen 11 aug, 08:14
Afbeelding
Pas op voor gezondheidsproblemen met de warmte! Algemeen 10 aug, 16:59
Afbeelding
Scootmobieltocht: ‘Schiedamse Bastaards’ op pad Algemeen 10 aug, 14:23
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Schiedam

Op Rodi Schiedam volg je het laatste nieuws uit Schiedam. Rodi Schiedam informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Schiedam

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Schiedam in je mailbox.