SPORT in het KORT

Algemeen
FOTO; UWM/GSV
FOTO; UWM/GSV (Foto: )

Britt Eerland naar EK in München

Britt Eerland is één van de vier Nederlandse tafeltennisters, die op 13 augustus in München beginnen aan het Europees kampioenschap. Naast de komend seizoen in Spanje spelende Schiedamse reist ook Shuohan Men af naar de hoofdstad van Beieren. Sanne de Hoop en Emine Ernst plaatsten zich via een kwalificatie-toernooi en maken het kwartet complet.

SI telt 2 nieuwe zwartebanders

Bij danexamens judo in Spijkenisse zijn Juwen Leite en Kayra Uyar van Sportinstituut Schiedam geslaagd voor 1e dan judo en dragen voortaan en zwarte band. Andere judoka’s waren actief op het International Judo Tournament Venray. Het leverde tweede plaatsen op voor Destan Tekin en Süheyl Uyar. Joël v.d. Jagt Rodrigues, Aiden Marijn Luesken en Jana Bergman werden derde.

DWS-handballers beginnen in september

De mannen van DWS beginnen in het weekeinde van 10 en 11 september aan een nieuwe reeks in de 1e divisie. De dertien tegenstanders zijn Vlug&Lenig, het gepromoveerde Attomium’61, Aalsmeer 3, Hellas 2, Ha/STU, Unitas, Houten 2, Hurry Up 2, Oliveo, Quintus 2, Rapiditas, Beekse FC 2 en Artimus’15. 

Ook Ventura’s teams weten tegenstanders

De Ventura-teams beginnen in het eerste weekeinde van oktober. De dames treffen Vlug en Lenig 2, Quintus 3, Hellas, Westlandia, US, HMC/R, Venlo 2, Bevo, Noav, LimMid en Foreholte 2. De mannen spelen tegen HVOS, Tremeg, Vios, Aristos/A 2, De Meeuwen, Groene Ster, Gemini/V, US, Hellas, WHC/H en Habo’95.

Aaron de Groot kreeg Sportprijs alsnog

Wethouder Antoinette Laan reikte in de hal van het stadskantoor de Sportprijs van de gemeente Schiedam uit aan Aaron de Groot. 

Daarover berichtten we al in het Nieuwe Stadsblad van vorige week. Omdat ze dat op woensdag deed konden we daarvan op dat moment alleen op de website een foto plaatsen. De papieren krant moest het zonder doen. Vandaar deze inhaalslag.