Joke Ballijns
Joke Ballijns (Foto: )

Joke Ballijns kijkt rond in Schiedam: Wel of geen scootmobieltocht?

Algemeen

Wat een dilemma zeg als ik vrijdagochtend mijn bed uitkomt en het nog gewoon donker en grijs is, wegens de regenbuien die ik al op buienradar had gezien. Maar ja gisteren was er noodweer verwacht met code geel en kon ik zonder een druppel regen gewoon lekker naar de kapper, ook nu maar even afwachten.
De scootmobieltochten die Seniorenwelzijn organiseert zijn meestal op vrijdag en de vorige had ik al helaas moeten missen omdat ik al een afspraak had, was er erg op gebrand om nu wel mee te gaan. Dit keer stond de lunch gepland bij de Werf in Kethel en daar wilde ik al veel eerder langs gaan, maar als ik hun programma bekeek, stond er net bridgen op het menu en denk niet dat zij op dat moment op bezoek van mij zaten te wachten (smile).
Maar nu zou ik eens lekker kunnen rondkijken en lunchen (mijn favoriete bezigheid) en ook Dick Gelderblom zou weer van de partij zijn, dus u begrijpt ik had er echt zin in. Alleen geeft buienradar op mijn mobiel flinke regen door, maar op mijn tablet blijft het droog, wie ga ik geloven? Na telefonisch overleg ga ik toch maar op pad, ze wachten met de koffie.
Het is maar 4 minuten naar Boszicht en ik ben net de hoek om: een plensbui en ik ben helemaal zeiknat, sorry voor het woord maar het water druipt uit mijn haar en ik ga lekker terug. Wil niet ziek worden, want er staat een ritje met Valys gepland en laat nu net de boeren op die dag heel Nederland plat willen leggen, weet nog niet of dat door gaat, maar wil geen risico nemen.
Nadat ik afgebeld heb en droge kleding aan heb gedaan zet ik zelf maar een bakkie en op dat moment gaat het zonnetje schijnen en heb ik spijt als natte haren op mijn hoofd en haal mijn scoot uit de stalling en ga kijken of ik ze nog tref. Alleen de beheerder en zijn vrouw tref ik nog net voordat zij het hek sluiten, de groep is naar de Jacobuskerk aan de Kerkweg en ik er achteraan.
Maar net als ik de Kerkweg wil opgaan, opnieuw een plensbui en geef ik het op, ga een visje kopen, tenslotte is het vrijdag, visdag en ga naar huis. Dan bij een boterhammetje, geen lunch bij de Werf, begint de zon weer volop te schijnen, nu krijg ik er ondanks het zonnetje, toch goed de pest over in, Nederland is zo mooi, alleen moet er soms een dak opzitten. Maar dan ineens slaat het weer om en zijn er plensbuien, echt niet normaal meer.
Mijn dilemma van vanmorgen is geen dilemma meer, heb er goed aan gedaan om het te proberen, maar moet helaas tot de volgende tocht wachten. Nu maar hopen dat de boeren zich rustig houden, nu worden het toch drie dagen van nagels bijten, jammer maar heb dit zelf niet meer in de hand.

Joke Ballijns.

Afbeelding
Huldiging kampioenen keert terug Sport 28 nov, 12:51
Afbeelding
Boef in de wijk is een groot succes 112-nieuws 24 nov, 15:24
Afbeelding
Kunstenaars vinden elkaar ‘onafhankelijk’ in gedachtengoed van de Geuzen Algemeen 24 nov, 14:25
Afbeelding
Green Friday bij Theater aan de Schie Algemeen 24 nov, 14:05
Afbeelding
Forse stijging aantal e-step boetes in Zuid-Holland Algemeen 24 nov, 12:16
Afbeelding
Meerdere kogelhulzen aangetroffen na schietincident in woonwijk Update 23 nov, 21:32
Afbeelding
Schiedam heeft eerste BABS-duo: ‘Ik geloof absoluut in de liefde, en ook daadwerkelijk in het huwelijk’ Algemeen 23 nov, 12:34
Afbeelding
Laat jij publieksmolen De Walvisch weer draaien? Algemeen 23 nov, 12:34
Afbeelding
Kerstmarkt Schiedam en Dickens Festijn 2022 Algemeen 23 nov, 10:14
Afbeelding
‘Door met elkaar om tafel te zitten kom je op nieuwe ideeën’ Algemeen 22 nov, 15:12
Afbeelding
Haal de natuur in huis met kerst en ga voor een echte dennenboom of spar Partnerbijdrage 22 nov, 13:52
Afbeelding
Vogels in de winter: zo kun jij helpen! (3 tips) Algemeen 21 nov, 16:02
Afbeelding
Mario Krabbendam gaat SVV leiden Sport 21 nov, 14:23