Gezocht: wijkbewoners die van dansen houden

Algemeen
010 HipHop danst tijdens de wijkavond voor Nieuwland.
010 HipHop danst tijdens de wijkavond voor Nieuwland. (Foto: Aad Hoogendoorn)

Stedelijk Museum zoekt Schiedammers die dansend door het leven gaan: ‘Lijkt het je leuk om met andere wijkbewoners een optreden te geven op een buurtfeest in het Stedelijk Museum Schiedam? Geef je dan nu op!’

Tijdens workshops - waarvoor het museum samenwerkt met Liat Magnezy Dance Productions - leren de deelnemers hoe zij zich kunnen uitdrukken in dans. Met andere wijkbewoners wordt samen naar een optreden toegewerkt in museumzalen. “Iedereen van 11 jaar of ouder uit de wijken Centrum, West en alle wijken van Schiedam-Noord mag meedoen”, vertelt Dorien Theuns, stadsprogrammeur van het museum. “Je hoeft niet professioneel te kunnen dansen, super lenig te zijn of vroeger op ballet te hebben gezeten. Als je maar plezier hebt in dansen en het leuk vindt om met andere wijkbewoners samen ergens aan te werken.” Opgeven kan tot en met vrijdag 8 juli door een mailtje te sturen naar dorien@stedelijkmuseumschiedam.nl. De Wijken Welkom avonden zijn gratis buurtfeesten in het Stedelijk Museum Schiedam. Er zijn zes avonden: voor elk deel van de stad één. Op de avonden van Schiedam-Oost en Nieuwland kwamen zo’n 300 wijkbewoners naar het museum. De feesten zijn een samenwerking met de wijk: de muziekoptredens, dansoptredens, hapjes, bloemen… alles komt uit de wijk. Voor de laatste drie avonden zoekt het museum daarom enthousiaste wijkbewoners die willen samenwerken aan een nieuwe dans.
In de workshops onder leiding van Liat Magnezy leren de deelnemers dansen op een manier die bij hen past. Als ervaren artistiek leider maakt Liat er met de deelnemers een geheel van. Het gaat vooral ook om het plezier samen. Tijdens het wijkfeest dans je in de museumzalen en zijn er live muzikanten bij. Deelname is gratis. Er zijn (waarschijnlijk) zes workshops van 2-3 uur. Deelnemers worden gevraagd of zij bij alle workshops aanwezig zijn. De dans wordt maximaal 10 minuten lang en daarvan danst iedere deelnemer in een deel mee. Meedoen kan vanaf 11 jaar als je woont in Centrum, West of de wijken in Schiedam-Noord. De eerste drie workshops zijn in de studio van Magnezy Dance Productions, Boterstraat 81 in Schiedam-Centrum, details over de rest van de workshops volgen. Data: maandag 15 augustus van 18.30-21.00, donderdag 18 augustus van 18.30-21.00 uur. Zaterdag 20 augustus van 14.00-16.30 uur. Data van de overige workshops worden later gecommuniceerd. Mail bij interesse uiterlijk vrijdag 8 juli: dorien@stedelijkmuseumschiedam.nl.