Kinderen ontdekken havengebied met bedrijven en beroepen vanaf het water

Algemeen
Door een educatieve havenkrant wisten de kinderen al een beetje hoe het havengebied rondom Rotterdam eruitziet.
Door een educatieve havenkrant wisten de kinderen al een beetje hoe het havengebied rondom Rotterdam eruitziet. (Foto: De Kleine Ambassade)

Na twee jaar afstel vanwege corona konden basisschoolleerlingen uit Schiedam en Vlaardingen deze week eindelijk het water weer op voor een exclusieve havenexcursie door het imposante havengebied van hun stad.

Op dinsdag 28 en donderdag 30 juni monsterden in totaal zo’n 200 kinderen aan op een schip van de KRVE om, onder begeleiding van docenten van de Kleine Ambassade,  meer te leren over wat er dagelijks allemaal gebeurt in en rondom de havens.

Educatieve havenkrant

De kinderen gingen goed voorbereid aan boord. Voorafgaand aan de excursie deden ze in de klas al veel kennis op aan de hand van een educatieve havenkrant. Daarmee leerden ze niet alleen hoe het havengebied rondom Rotterdam eruitziet, maar ontdekten zij ook het economische belang en de rol van de havens wereldwijd. Tijdens de excursie konden zij dat met eigen ogen ervaren. Aan de hand van een tweede krant vol educatieve opdrachten gingen zij tijdens de vaartocht aan de slag. 

Zo hadden zij de kans om van dichtbij te ervaren welke verschillende bedrijven uit hun eigen stad wereldwijd bekend staan om hun (innovatieve) producten. 

‘Zelf later een baan of opleiding in de havens’

Daarnaast leerden zij over de verscheidenheid aan beroepen die te vinden is in het havengebied. Op die manier ontdekten ze ook welke loopbaanmogelijkheden er voor henzelf zijn om later een baan of opleiding te vinden in de havens.