Orgelconcert door Arjen Leistra in de Havenkerk

Algemeen
Stadsorganist Arjen Leistra.
Stadsorganist Arjen Leistra. (Foto: PR)

Traditiegetrouw organiseert de Stichting Muziek Grote Kerk Schiedam tijdens de zomermaanden juli en augustus twee orgelconcerten. Op dinsdag 12 juli om 20.00 uur opent stadsorganist Arjen Leistra deze concertserie en bespeelt die avond het Maarschalkerweerdorgel in de Havenkerk.

Bij de samenstelling van het programma heeft Arjen Leistra werken van met name negentiende- en twintigste-eeuwse bekende en minder bekende componisten verzameld en wel van Jacob Bijster, Percy Whitlock, César Franck, Théodore Dubois, Cor Kint en Joseph Jongen.

Iedereen is van harte welkom bij dit zomeravond-orgelconcert in de Havenkerk aan de Lange Haven 72 te Schiedam. De toegangskaarten voor het concert zijn te bestellen door overschrijving van €10 per persoon op bankrekening: NL85 INGB 0004 6156 90 ten name van: Stichting Muziek Grote Kerk Schiedam onder vermelding van: ‘Toegangskaart(en) Orgelconcert 12 juli 2022’. Uiteraard kunt u ook bij het betreden van de Havenkerk een toegangskaart contant betalen.

Het tweede orgelconcert is op dinsdag 9 augustus om 20.00, dat wederom door Arjen Leistra zal worden gegeven, echter nu in de Grote of St. Janskerk.