Schiedam vastberaden op weg naar titel

Algemeen
Pas op 27 augustus begint Schiedam aan het tweede hoofdstuk van de competitie. Het weet dat er dan niet meer verloren mag worden. (Foto: UWM/gsv)
Pas op 27 augustus begint Schiedam aan het tweede hoofdstuk van de competitie. Het weet dat er dan niet meer verloren mag worden. (Foto: UWM/gsv) (Foto: )

De honkbal-negen van Richard Brown liggen op koers. Precies zoals hij dat in maart al beloofde: “We gaan voor het kampioenschap”. Een beetje gedurfd. Dat wel. Halverwege de competitie en met de zomerstop voor de deur neemt hij er echter geen woord van terug. De Bijdorpers vinden het prima, dat ze Storks 2 en Saints (qua verliespunten) voor zich hebben. Waar twee vechten om een been gaat de derde ermee heen. ”En dat zijn wij”. 

DOOR GERARD S. VERVER

Inmiddels heeft Schiedam de thuisbeurt en return tegen Storks 2 (met winst en verlies) achter de rug. Saints, dat in Rotterdam de punten pakte, komt op 17 september naar Bijdorp. “Dan mogen we niet nog een keer verliezen”, beseft Richard Brown. “En dat gaat ook niet gebeuren,” klinkt vervolgens vastberaden, nadat hij duidelijk maakt dat zijn mannen zich in Hillegersberg in de luren lieten leggen door de werper van Saints. “Dat bleek een goeie. We weten dat nu, zijn gewaarschuwd en zullen zeker adequaat reageren. Ik durf te wedden, dat we nu wel van Saints winnen.”

Tot dusverre zijn zijn voorspellingen uitgekomen. Voor de succesreeks, die zondag met een benauwd ogende 7-8 winst op WSB de zomerstop bereikte, werd in de wintermaanden en voorjaar met een veranderde trainingsaanpak de basis gelegd. “Er is heel gericht getraind. Gestoeld op herhaling en het inbouwen van automatismen”. 

‘Wedden dat we nu wel van Saints winnen’

Ook predikt hij rust. “Die is zo belangrijk”, is zijn credo. “We spelen nu met een constante line-up. Het moet niet zo zijn, dat spelers zich vooraf onzeker voelen over hun plaats. Ze staan er vast in. Tenzij ze de training verzaken, Of op het veld niet doen wat ze moeten doen. Dat weten ze. Verder zorgen we, dat het verdedigend goed staat en de pitchers fit blijven.”

Vandaar, dat hij niet rouwig is over de twee maanden durende competitie-onderbreking. “De groep telt enkele spelers met kwaaltjes. Zoals belangrijke mannen als pitchers Rob van den Bosch en Ricky Voorn.” Dat leidde er zondag tegen WSB toe, dat Sven Sauer op de heuvel stond. “Die gooit eigenlijk in het tweede en deed het in het eerste uitstekend. Mooi om zo’n talent in huis te hebben. Maar ik hoop wel, dat we, als we begin augustus de training hervatten, weer compleet zijn.” En op weg gaan naar wat Richard Bown het invullen van zijn prognose noemt: de titel.