Tekort aan flessen voor jenever in Schiedam

Algemeen
De kelderfles is te herkennen aan het logo van branderij De Gekroonde Brandersketel.
De kelderfles is te herkennen aan het logo van branderij De Gekroonde Brandersketel. (Foto: PR )

In het Nationaal Jenevermuseum dreigt een tekort aan kelderflessen. Het Jenevermuseum kreeg van de flessenleverancier te horen dat de vraag naar glas veel en veel groter is dan de capaciteit die fabrieken hebben.

“Om onze jeneverproductie op peil te houden, hebben we de komende maanden zo’n 200 flessen nodig. We doen een beroep op iedereen die nog een van onze kelderflessen heeft staan die weer in te leveren bij het museum. Als dank krijgt men voor elk ingeleverde kelderfles een mooi jeneverglas cadeau. Ook staat er in onze slijterij binnenkort een vat waar jezelf zijn of haar gebruikte fles weer kan vullen met onze Old Schiedam jenever. Maak je daar gebruik van dan ontvang €2,95 korting op je aankoop. Ook is er een sniffer, dit glas krijgt u gratis bij inlevering van een Old Schiedam kelderfles. Alle beetjes helpen. We hopen in oktober weer een levering flessen te ontvangen”, aldus directeur Diederik von Bönninghausen.
Von Bönninghausen benadrukt wel dat deze actie alleen geldt voor deeigen kelderfles. “We gebruiken alleen onze eigen flessen met het logo van onze branderij De Gekroonde Brandersketel erop. De flessen moeten heel zijn, geen afgebroken stukjes, schoonmaken doen we eventueel zelf. Dus: kelderflessen naar het museum, alle andere soorten flessen mogen naar de glasbak.”