"Als mensen na een succes bij de polonaise willen aansluiten, vind ik dat prima", lacht Toon Wolters (links), "Zelf hoef ik niet zo nodig. Ook niet op de foto. Zo knap ben ik niet." (Foto: UWM/gsv)
"Als mensen na een succes bij de polonaise willen aansluiten, vind ik dat prima", lacht Toon Wolters (links), "Zelf hoef ik niet zo nodig. Ook niet op de foto. Zo knap ben ik niet." (Foto: UWM/gsv) (Foto: )

‘Relatie met spelers is zó belangrijk’

Algemeen

Toon Wolters is er de man niet naar om zijn kijk op het spelletje in wollige tekst te verpakken. Wie zijn mening vraagt, krijgt die. Soms diplomatiek en ook, als de situatie er om vraagt, recht voor zijn raap. Hij heeft een trainers-CV om U tegen te zeggen. Met HBSS, waar hij aan zijn zevende seizoen begint, bleef dat echter beperkt tot de recent toegeëigende Schiedamse titel.

DOOR GERARD S. VERVER

Wat in het vat zit verzuurd ook bij Wolters niet. “Ik denk, dat wij dit jaar, met een elftal dat zeker op vijf plaatsen is versterkt, een stukje sterker zijn, dan in de voorgaande seizoenen”, schat hij in om er aan vast te plakken, dat dat hem de optie verschaft om “voor het hoogst haalbare en promotie te gaan.” Mede in de wetenschap, dat hij het vertrouwen van de clubleiding heeft en dat die niet over zijn schouders meekijkt. Schoenmaker hou je bij je leest, is zijn stelling. “Als er getimmerd moet worden, vraag ik een timmerman”, poneert hij in de richting van een oud zeer, dat destijds zijn vertrek bij SVV inluidde. “Staan we op het punt om de eerste klas te bereiken, zegt de voorzitter me, dat hij ons liever in de vierde klas ziet. Vervolgens worden drie spelers erop gewezen, dat ze gezien hun leeftijd beter kunnen stoppen. Dat wil je toch niet meemaken.” Zoiets gebeurt in het oranje-kamp niet, weet hij. Die drie routiniers spelen namelijk nog steeds en zijn als sterkhouder zelfs strategische pionnen. 

Prijzenjagers

Wolters is evenmin de man van verdeel en heers. Hij gaat voor een goede en eerlijke relatie met zijn groep. Laat een ‘conflict’ niet sudderen en gaat het gesprek aan. “Ik voel me niet belangrijker dan ik ben. Uiteindelijk zijn het toch de mannen binnen de lijnen, die het karwei moeten opknappen. Als die hard willen lopen, kan je iets bereiken. Als ze zeggen ‘je kunt de boom in’ dan win je van niemand.”

Hij ziet in de derby-derde-klasse D nogal wat potentiële prijzenjagers. “Ik begon in 2016 bij HBSS met een gemankeerd elftal. Wel met het oogmerk om er een stabiele derdeklasser van te maken. Dat is goed gelukt. De club is gaan leven, werd aantrekkelijk voor voetballers en publiek. Dat stimuleert.” 

Het leverde vorig seizoen een periode op, die in en tegen Zuidland strandde. “We kwamen in die wedstrijd tekort, maar ik ben ervan overtuigd, dat we, als het gelukt was om die promotie te pakken, in die tweede klas mee hadden kunnen draaien. Daar gaan we nu dus voor.”

Afbeelding
Verueño: Dineren in een verlicht park omringd door oorstrelende livemuziek Algemeen 14 aug, 12:34
Afbeelding
Plofkraak bij Albert Heijn vestiging in Schiedam Algemeen 14 aug, 06:18
Afbeelding
Gezocht: Enthousiaste jongeren voor natuurklussen bij Babbersmolen Algemeen 13 aug, 12:34
Afbeelding
Inzittenden onder schot uit auto gehaald nadat omstanders een geweer zagen Algemeen 12 aug, 19:40
Afbeelding
Stadstuinieren zorgt voor verse groenten voor cliënten van de Voedselbank Algemeen 12 aug, 12:34
Afbeelding
Werk aan tramkeerlus start dinsdag Algemeen 12 aug, 11:03
Afbeelding
Jacques Tange dropt zijn unieke, niet verwisselbare digitale kunstwerken Algemeen 12 aug, 10:10
Afbeelding
Herdenken einde Tweede Wereldoorlog op 15 augustus Algemeen 12 aug, 08:23
Afbeelding
Boek van de maand: Bonnie Garmus - Lessen in Chemie Algemeen 11 aug, 14:23
Afbeelding
‘Gaan zonder woord’, dat gebeurt niet in Schiedam Algemeen 11 aug, 12:34
Afbeelding
Vijf tips om thuis snel water te besparen Algemeen 11 aug, 08:14
Afbeelding
Pas op voor gezondheidsproblemen met de warmte! Algemeen 10 aug, 16:59
Afbeelding
Scootmobieltocht: ‘Schiedamse Bastaards’ op pad Algemeen 10 aug, 14:23
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Schiedam

Op Rodi Schiedam volg je het laatste nieuws uit Schiedam. Rodi Schiedam informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Schiedam

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Schiedam in je mailbox.