SPORT in het KORT

Algemeen
Sam van Giezen speelt met Dutch Lions U14 een toernooi in de UK (Foto: PR)
Sam van Giezen speelt met Dutch Lions U14 een toernooi in de UK (Foto: PR) (Foto: )

Spieren voor Spieren

Het door Cafe De Nieuwe Brug en uitbater Nicolai de Jager op het veld van SVV georganiseerde 7-tegen-7-toernooi heeft een prachtig bedrag voor Spieren voor Spieren opgeleverd. De vereniging, die fondsen werft voor de strijd tegen spierziekte bij kinderen, kan ruim 1200,00 euro tegemoet zien.

Geen rem op badminton

Badmintonvereniging The Smashing Fellows kent geen zomerstop. In sporthal Margriet wordt namelijk nog iedere week op dinsdag en vrijdag tussen 20.00 en 22.00 uur ‘gezomerbadmintond’.

Tafeltennistrio Scyedam wordt een kwartet

Voor het tafeltennisteam van Scyedam begint de competitie op zaterdag 17 september met een uitwedstrijd tegen Tempo Team 1. De andere tegenstanders in de eerste divisie A zijn Tempo Team 3, Scylla, Vriendenschaar en Bergeijk. Het mannen-drietal Thomas Baart, Martijn van der Heide en Edwin ten Hoope, die vorig seizoen de vaste bezetting vormden, krijgen nu versterking van een vrouw: Daria Dubenko.

Hockey-competitie start 11 september

De vrouwen van HC Schiedam treffen komend seizoen in de Overklasse AMVJ, Breda, Cartouche, Eindhoven, Hudito, Leiden, Myra, Schaerweide, Terriers, Union en Voordaan. De mannen spelen in de eerste klasse B tegen Alecto, Alkmaar, Bennebroek, DSHC, Forescate, Hudito, IJssel, Ommoord, Overbos, Rijswijk en Roomburg.

Sam van Giezen on-tour met Dutch Lions

Sam van Giezen gaat in sneltreinvaart zijn vader Jaco en broer Tim achterna en wellicht op korte termijn voorbij. Het crickettalent pakte recent bij de Zami’s vijf wickets en gaat binnenkort op toernee met Dutch Lions U14. Het team is vanaf 21 augustus in het Engelse Durham één van de deelnemers is aan het BA County Festival.

Agenda

VOETBAL (oefen): zat SVV-Overmaas (14.00).

CRICKET: zon HCC-Excelsior’20, Harga 11.00 Hermes DVS-Quick.

TENNIS: t/m zondag Vlaardingen VLTC Open.