Joke Ballijns kijkt rond in Schiedam: Wandelende nieren

Algemeen
Joke Ballijns
Joke Ballijns (Foto: )

Best wel veel reacties gehad op mijn vorige column en gelukkig deze keer alleen maar positieve. Gelukkig zijn veel mensen het met mij eens dat luchthaven Zestienhoven de laatste tijd meer overlast geeft dan gedacht. Ook ik heb ruim tien jaar de pest erover in gehad dat er niet vanaf Rotterdam naar Chania werd gevlogen en wij dus vanaf Schiphol moesten.
Maar als onze oud-wethouder Chris Zijdeveld vindt dat hij “gepiepeld” en voorgelogen is, omdat Zestienhoven alleen een zakenvliegveld zou blijven, vind ik terecht, dat het tegenwoordig best wel voor overlast zorgt. Maar eigenlijk wilde ik het over de toestand van de fietspaden in Schiedam hebben en niet alleen over de fietspaden maar over de algehele toestand van de wegen, vandaar mijn kop: Wandelende nieren.

Ik zou best de verantwoordelijke ambtenaar willen uitdagen om met mij een ritje in een scootmobiel te gaan maken, zeker weten dat ook hij/zij last heeft van wandelende nieren. Tegenwoordig moet ik echt een plan maken om sommige zeer slechte fietspaden te mijden, want een spontaan rondje maken, zit er zeker niet in. Als ik bijvoorbeeld over de Mozartlaan wil rijden is het een ware kunst om niet om te slaan, zo scheef en slecht is het fietspad daar. Alhoewel ik moet toegeven dat als er een hele grote put daar is en ik het meld met mijn app Beter Buiten, dit gat binnen een dag gemaakt wordt.
Maar als ik een klapper maak op het kruispunt Kethelbrug en mensen daar enorme smakkers maken, helaas dan blijft het op de app Beter Buiten akelig stil, denk dat dit een te groot onderhoud is, want ook op de Noordvest is het geen pretje om te rijden.
Wanneer iets dan wel wordt aangepakt, zal je mij niet horen klagen, helaas worden sommige wegen dan wel heel lang gesloten, maar bekijk het ook eens positief: als de Slimme Watering mét de tramlus van lijn 21 wordt opgehoogd, blijkt dat dit tot tenminste 2030 !!! is.
Hebben ze dan toch naar mij geluisterd (smile) en kunnen wij voorlopig toch gebruik kunnen maken van onze tram.
Helaas heeft thuis mopperen over de slechte wegen geen zin, want volgens mijn man mopper ik alleen sinds ik in een scootmobiel rij, maar echt er is een groot verschil of je op een tweewieler of een driewieler rijd en ik spreek echt uit ervaring en daag een verantwoordelijke ambtenaar uit.
Maar gelukkig zijn er ook weer leuke uitjes in het vooruitzicht.
Vrijdag 5 augustus is er weer een scootmobieltocht, samen met Seniorenwelzijn gaan wij weer een deel van Schiedam onveilig maken. Wij verzamelen in de Grote of Sint Janskerk met koffie/thee en ook krijgen wij daar een lunch. Ben echt benieuwd of er nu weer nieuwe deelnemers zijn, interesse? Bel Sharon Schouten 06 53416595 of er nog plaats is en voor een kleine bijdrage van 8,00 heeft u een geweldige dag.
Ik heb er echt zin in en nu maar hopen dat het weer het ook niet laat afweten.

Joke Ballijns.