Ramon Bronkhorst zag SVV zaterdag de eerste oefenwedstrijd met 1-6 verliezen. (Foto: UWM/gsv)
Ramon Bronkhorst zag SVV zaterdag de eerste oefenwedstrijd met 1-6 verliezen. (Foto: UWM/gsv) (Foto: )

SVV maakt herstart in de kelderklasse

Algemeen

Ramon Bronkhorst weet wat verliezen is. Hij was immers destijds trainer van het inmiddels overleden Blankenburg, dat met 28-0 ten onder ging tegen het SVV van toen nog Toon Wolters. Daarmee haalde de club Hart van Nederland van SBS6 en kreeg een volle pagina aandacht in het AD. Zaterdag verloor hij met het elftal van zijn nieuwe broodheer SVV met 1-6 van Overmaas. “We zijn net een paar dagen aan het trainen.”

Door GERARD S. VERVER

Het contrast met SVV’s verleden is immens. De Schiedammers, nu acterend in de kelderklasse, schreven in 1949 geschiedenis door kampioen van Nederland te worden. “Nostalgie”, noemt bestuurslid technische zaken Mario Krabbendam het. “Maar wij bestaan nog, terwijl veel andere clubs met ook een roemrucht verleden, er al niet meer zijn of dezelfde neergaande spiraal achter de rug hebben. Nooit hebben we het gevoel gehad om de handdoek in de ring te gooien. Dat was onze eer te na. Dan doet het pijn dat er soms smalend over de club gesproken wordt. Ach, dan doen we maar alsof we niks horen. Wij weten beter”

Met de degradatie naar de vijfde klas lijkt de gifbeker leeg en een keerpunt in zicht. “We hebben afscheid genomen van nogal wat spelers en zijn hard aan de gang gegaan met het binnenhalen van nieuwe jongens. Waar wij voor willen gaan? We willen een stabiele en gezonde derdeklasser worden.”

En dat is ook de insteek van Ramon Bronkhorst. Hij leidde in de voorgaande drie jaargangen het voor tegenstanders ‘altijd lastige’ Blijdorp. Dat heeft hij langzaamaan opgebouwd. “De club vraagt me om dat hier ook te doen. Ik heb tevens met andere verenigingen gesproken. De ideëen van SVV spraken mij het meeste aan.” Vandaar, dat hij naar Harga kwam en zaterdag voor de dug-out stond bij de dik verloren oefenwedstrijd tegen Overmaas. Hij verbindt er niet al te veel conclusies aan. “Die gasten trainen al drie weken, zijn een stap verder en hebben in de breedte meer kwaliteit. Wij hebben ze een uur partij kunnen geven en zelfs zicht op 2-2. Daarna was de koek op. Het kost nog wel wat weken, misschien zelfs tot half september, maar met die conditie komt het wel goed.” En dan? “De focus moet vanaf nu op voetballen liggen. Niet meer op bijzaken, zoals voorheen wel eens gebeurde. We zijn het aan onszelf en de club, die met kleding en goed materiaal voor een goede start zorgde, verplicht om bovenin mee te gaan draaien. We hebben spelers die dat aankunnen.”        

Afbeelding
Deze eigentijdse en eigenwijze nieuwe radiozender beluister je vanaf 3 oktober in de gehele regio Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
En nu zoeken naar gevels voor Ferdinand Bordewijk en Annie M.G. Schmidt Algemeen gisteren
Afbeelding
Nazomeren in de Jacobuskerk: starten in de tuin en eindigen in de huiskamer Algemeen 29 sep, 15:15
Afbeelding
Jaap Pegtel kondigt nieuw boek aan Algemeen 29 sep, 15:11
Afbeelding
Hoogstraatwandeling Historische Vereniging Algemeen 29 sep, 13:27
Afbeelding
Assepoester De Musical in Schiedam Algemeen 29 sep, 12:28
Afbeelding
Extra nachtafsluiting A20 richting Hoek van Holland tussen Vlaardingen en Maassluis Algemeen 29 sep, 10:12
Afbeelding
Agenda voor Schiedam Algemeen 29 sep, 10:10
Afbeelding
Juiste gemeentepagina Het Nieuwe Stadsblad Algemeen 29 sep, 10:07
Afbeelding
Toeslag voor energie is verhoogd Algemeen 29 sep, 07:31
Afbeelding
Speciale avond van Alex en Irma Gast video 28 sep, 19:56
Afbeelding
Antwoorden voor Zuid-Hollandse boeren bij online Landbouwloket Algemeen 28 sep, 16:21
Afbeelding
Ontdek het geluk in je eigen wijk in Schiedam Algemeen 28 sep, 15:15
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Schiedam

Op Rodi Schiedam volg je het laatste nieuws uit Schiedam. Rodi Schiedam informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Schiedam

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Schiedam in je mailbox.