SPORT in het KORT

Algemeen
Nexus opent de oefenreeks met een toernooi. (Foto: PR)
Nexus opent de oefenreeks met een toernooi. (Foto: PR) (Foto: )

Britt Eerland op EK tafeltennis

Britt Eerland begint zondag 14 augustus in Munchen aan het EK tafeltennis. De Schiedamse maakte vorig jaar de Europese titelstrijd niet af. Ze liep een lichte blessure op en besloot, met de Olympische Spelen in zicht, de strijd te staken.

Twee derby’s in bekertoernooi

De indeling voor de eerste ronde van het toernooi om de KNVB-districtsbeker levert twee derby’s op. Hermes DVS en SVV treffen elkaar in een poule met ook Rockanje en GDA. Ook HBSS/zo en PPSC kruisen de Schiedamse degens en treffen tevens Fortuna/Bq en Simonshaven. KethelSpaland ontmoet Ariston’80 en Schipluiden. HBSS/za gaat de bekerstrijd aan met SEP, Lugdunum en KMD. Excelsior’20 meet de krachten met VOC 2, Stompwijk en Soccer Boys.

AGENDA

VOETBAL (oefen*) ; zat (14.30) HBSS-TOGB, PPSC=MSV’71, KethelSpaland-CKC, SVV-Blijdorp (14.00). Hermes DVS-Hekelingen (14.00), Zwaluwen-Spartaan’20. 

Dins (20.00): KethelSpaland-Westlandia/za, Excelsior’20-SVV, 

HOCKEY (oefen*): zon Harga 12.45 Schiedam-Push(d), 14.45 Schiedam-Foreholte(h).

(*omdat oefenwedstrijden op het laatste moment soms vervallen of wijzigen, is vermelding onder voorbehoud)

CRICKET: zon Rood & Wit-Hermes DVS, Thurlede 11.00 Excelsior20-Punjab.

Toernooi bij Nexus

Bij korfbalclub Nexus is zaterdag 13 augustus een toernooi met twee Nederlandse en twee Belgische teams. Het programma: 10.30 uur Edegem-Nexus, 12.00 ADO-Verde, 14.00 Nexus-Verde en 15.30 ADO-Edegem.

SVV viert de komst van vers kunstgras

SVV heeft er lang op moeten wachten, maar nu ligt er eindelijk vers kunstgras op het vroegere tweede en huidige eerste veld. Dat gaat op zaterdag 13 augustus gevierd worden met een oefenwedstrijd tegen Blijdorp. Vooraf speelt SVV’s G-elftal tegen Sparta G.