Excelsior haalt het net niet

Algemeen
Het lukte Excelsior’20 tegen HCC, niet om de punten mee naar Thurlede te nemen.
Het lukte Excelsior’20 tegen HCC, niet om de punten mee naar Thurlede te nemen. (Foto: UWM)

Zelfs met de 122 van Lorenzo Ingram lukte het Excelsior’20 tegen HCC, niet om de punten mee naar Thurlede te nemen. De Haagse formatie had, mede dankzij 143 runs van Tonny Staal, een mikpunt van 285/4 neergezet, Excelsior bleef op 266/all out steken.

Met Ingram aan boord hadden de Schiedammers wellicht alsnog een nipte winst kunnen behalen. De West-Indier werd echter in de 48e over gevangen, terwijl zijn opvolger Umar Baker twee overs en drie runs later als tiende man het veld moest ruimen. Cricket-voorzitter Luuk van Troost bleef tot de laatste bal, ongetwijfeld nagelbijtend, optimistisch en op een goede afloop rekenen. “We kwamen steeds dichterbij. Totdat dus Ingram gevangen werd. Die stond er op zeker moment alleen voor, maar bewees andermaal, dat hij nog steeds van grote waarde is.” Van Troost ziet het verlies niet als de eindhalte van ‘the road to success’. “Niets aan de hand”, stelt hij de aanhang gerust. “In onze afdeling pakken de teams elkaar de punten af. De strijd is nog niet gestreden.”

Ook het andere duel in de kampioenspoule A leverde forse totalen op. VRA verraste heersend landskampioen Punjab, dat daarmee tegen het tweede verlies aanliep. De Amstelveners ‘trapten af’ met 317/6 en zagen de bezoekers in zinderende slot-overs strandden op 316/9.

Sterke start

Hermes DVS startte de volgende fase van de strijd om een promotieplaats naar de topklasse voortvarend. De Harga-elf zagen Quick/H, nadat het zelf 151/9 bereikt had, al op 121 all out gaan.