‘Jong en oud’ leiden Ventura’s mannen

Algemeen
De Ventura-mannen treffen komend seizoen ook Feyenoord Handbal, de vorige club van trainer Amber Klomp. (Foto: UWM/gsv)
De Ventura-mannen treffen komend seizoen ook Feyenoord Handbal, de vorige club van trainer Amber Klomp. (Foto: UWM/gsv)

Na het afzwaaien van Jules van den Donk lag op de bestuurstafel van Ventura de vraag hoe nu verder? Halen we de opvolger voor de coaching van de mannen van buitenaf of kijken we rond binnen de vereniging? Het werd de gulden middenweg. Clubman Rafael Loch, die eerder de mannen en de vrouwen aanstuurde, en de van Feyenoord Handbal afkomstige Amber Klomp gaan de regie voeren.

En misschien wel in heel andere stijl, dan de mannen in de voorgaande competities gewend waren. De Barendrechtse is van een nieuwe handbalgeneratie. Eéntje met, ondanks haar 21 jaar, een stevige handbalachtergrond en andere bijdetijdse ideëen over training en strategie. Zelf speelde ze bij HVOS en Savosa, maar haakte drie jaar geleden met een enkelblessure af. Wel met de intentie om na herstel weer te gaan ballen. Het kwam er niet van. “Na een operatie ben ik gaan revalideren, maar dat lukt niet echt.”

Nu focused de HBO-studente zich vooral op het slotjaar van de studie Sportkunde Ze is daarnaast als trainer actief op de Handbalschool Rijnmond en namens het grote Feyenoord in de wijken van Rotterdam-Zuid als sociaal maatschappelijk werker. “Eigenlijk wilde ik het daar voor nu even bij laten.” Totdat Ventura via-via bij haar terecht kwam. “Ik voelde, dat ik niet gelijk nee kon verkopen.” Ze ging dus het gesprek aan: “Om de club te leren kennen, Om te horen wat ze te zeggen hebben en wat ze willen.” Dat beviel haar. Ze gaat de uitdaging aan en een koppel vormen met Loch. “En die twee”, voelt voorzitter Bernard Dries, “gaan elkaar vast uitstekend aanvullen.” Ze krijgt ongetwijfeld de ruimte om Ventura “met het handbal van nu, gekoppeld aan mijn ideëen daarover” vorm te geven. “Daarnaast kan ik met Rafael sparren en veel van hem leren. Dat kan van mij later een betere trainer/coach maken.”