Pas op voor gezondheidsproblemen met de warmte!

Algemeen
Dit is wat je kan doen tijdens de warme dagen.
Dit is wat je kan doen tijdens de warme dagen. (Foto: GGD)

GGD Rotterdam Rijnmond waarschuwt voor gezondheidsproblemen bij ouderen, jonge kinderen en mensen met chronische aandoening door het warme weer de komende dagen. Dit is waar je op moet letten.

“De komende dagen erg warm! Maar voor een aantal kwetsbare doelgroepen, met name ouderen, jonge kinderen en mensen met een chronische aandoening, is aanhoudend warm weer een risico voor de gezondheid. Let daarom goed op jezelf, maar kijk ook eens om naar de oude buurvrouw, of die zieke buurman in de straat.

Omdat er temperaturen van 30°C of hoger worden voorspeld is vanaf woensdag 10 augustus het Nationaal Hitteplan actief. Als warme weersomstandigheden meerdere dagen aanhouden, kan dit leiden tot gezondheidsproblemen. Klachten zijn bijvoorbeeld vermoeidheid, concentratieproblemen, duizeligheid, hoofdpijn, huidklachten, uitdroging, kramp, misselijkheid en bewusteloosheid. Drink daarom voldoende water, zoek zo mogelijk koelte op en beperk lichamelijke inspanning.”

Kijk voor meer informatie over hitte en gezondheid op website van de GGD Rotterdam-Rijnmond: https://www.ggdrotterdamrijnmond.nl/gezond-leven.../hitte/