Joke Ballijns.
Joke Ballijns. (Foto: )

Joke Ballijns kijkt rond in Schiedam: Wat is het warm!

Algemeen

Als ik rondkijk in Schiedam zie ik alleen maar puffende mensen die best wel last hebben van de warmte die er op dit moment heerst. Als ik terugkijk naar de scootmobieltocht van vorige week, dan bedenk ik dat wij toch wel weer geluk hebben gehad.
Het grote voordeel van een scootmobiel is dat deze “kunstbenen” je overal brengen, het nadeel is toch wel, als je in een regenbui zit, ben je echt zeiknat, want harder gaat hij helaas niet. Nu was deze tocht net tussenin de weken dat ik mijn column schrijf en een mens moet toch een beetje slim zijn en ineens viel het kwartje. Toen ik zo’n 14 jaar geleden via de toenmalige ANBO een cursus mocht bijwonen bij het Stadsblad van hoe schrijf ik een persbericht? heb ik één ding goed onthouden: de tekst moet kort en duidelijk zijn EN een eventuele foto moest liggend zijn.
Laat ik nu net een liggende foto van deze tocht hebben en een korte tekst lukt mij ook wel, dus heb ik deze lekker vorige week ingestuurd en jawel hoor geplaatst mét foto. Zodoende kon ik de informatie wat actueler maken. Maar met deze hitte die de komende dagen zal aanblijven is het een sport om dingen te ondernemen waarbij je de schaduw kunt opzoeken. Bij het plannen hou ik dus terdege rekening mee of er airco aanwezig is.
Heerlijk is het gymmen met airco, wat te denken van een middagje kaarten in Soos Blauwhuis, heerlijk die airco die mij het gevoel geeft dat ik de hele wereld aankan.
Zelfs naar de tandarts gaan was een lekker gevoel en dat hij een kwartiertje uitliep? Mij hoor je niet klagen met dat zachte geluid op de achtergrond.
Veel mensen hebben op dit moment problemen om rond te komen, nu de prijzen in de supermarkt de pan uit rijzen, vergeet niet de abnormale kosten voor energie, airco is in deze gezinnen een vloek en echt niet te betalen. Gelukkig heb ik net op tijd een 3-jarig contract afgesloten, maar ik had geen week later moeten zijn, anders was ik ook de klos geweest.
Ik hoop dat onze regering nu eens met een echte oplossing komen en zij niet wachten tot heel de boel barst in Nederland en dat het nu eens mensen met ballen zijn en niet alleen loze praatjes en beloftes. Maar zondag 21 augustus ga ik heerlijk naar Cultuur Borrelt in het Julianapark. Zoals het programma er nu uitziet begint om 14.00u de Rijnmondband 3, super enthousiaste mensen die er gelijk de sfeer inbrengen.
Er is een scala aan artiesten en de kinderen hebben activiteiten en ik denk dat ik de dag afsluit met een tapasplank van Ronald Koorengevel van Kasteel van Zuydt.
Zo jammer dat ik in Schiedam Noord woon en je tegenwoordig in Schiedam Zuid met name de Groenelaan zulk lekker eten kunt kopen, maar ook dat haalt mijn scoot gemakkelijk dus met mooi weer deze wijk maar weer eens bezoeken.

Afbeelding
Laat jij publieksmolen De Walvisch weer draaien? Algemeen 23 nov, 12:34
Afbeelding
Kerstmarkt Schiedam en Dickens Festijn 2022 Algemeen 23 nov, 10:14
Afbeelding
‘Door met elkaar om tafel te zitten kom je op nieuwe ideeën’ Algemeen 22 nov, 15:12
Afbeelding
Haal de natuur in huis met kerst en ga voor een echte dennenboom of spar Partnerbijdrage 22 nov, 13:52
Afbeelding
Vogels in de winter: zo kun jij helpen! (3 tips) Algemeen 21 nov, 16:02
Afbeelding
Mario Krabbendam gaat SVV leiden Sport 21 nov, 14:23
Afbeelding
DWS pakt Feyenoord Handbal aan Sport 21 nov, 12:34
Afbeelding
WINNEN! Doe mee met de WK-QUIZ, scoor en win! Winactie 21 nov, 10:38
Afbeelding
Kort sportnieuws uit Schiedam Algemeen 21 nov, 10:23
Afbeelding
Gestrest HBSS grijpt naast periode Sport 21 nov, 09:38
Afbeelding
Oranje en het WK: zo deed Nederland het de afgelopen jaren op het WK VIDEO 20 nov, 12:41
Afbeelding
Lichtprojecties op Schiedamse gebouwen vertellen historische verhalen Algemeen 20 nov, 12:34
Afbeelding
Wat is Kerst? Waarom vieren we het op 25 en 26 december? Zo zit het Algemeen 20 nov, 07:45